Top

Hello Holidays

Evul Mediu a fost mult mai important pentru civilizația noastră decât tindem să credem. Deși ne îngrozim când citim despre cruciade, inchiziție sau ciuma bubonică, trecem cu vederea înflorirea culturală și comercială prin care Europa a trecut în această perioadă. Dar tocmai îmbinarea dintre tumultul istoriei și elevarea artei spirituale face din Evul Mediu o perioadă atât de fascinantă.

Nu-i de mirare că mii de turiști explorează sutele de orașe medievale de care Europa nu duce lipsă. În continuare le vom prezenta – în nicio ordine anume – pe cele mai atrăgătoare, în opinia noastră.

Bruges

Bruges

Încă de când turismul a început să fie definit ca atare în secolul XIX, orașul belgian s-a numărat printre primele destinații turistice ale lumii, fiind extrem de apreciat de englezii și francezii înstăriți. Supranumit „Veneția nordului”, Bruges continuă să fie și astăzi adorat de vizitatorii săi, al căror număr refuză să scadă. Poate cea mai populară metodă de a admira arhitectura încântătoare este o excursie pe numeroasele canale. În Evul Mediu, acestea au facilitat negoțul, făcând din Bruges un centru comercial prosper.

York

York

Întreaga Anglie este plină de monumente istorice, poate mai cunoscute decât ale oricărei alte țări. Dar când vine vorba de orașe medievale, York pare să fie alegerea cea mai des făcută de turiști. Orașul din nordul Angliei a fost fondat de romani în aul 71 î.Hr., de atunci fiind martor la numeroase conflicte care au marcat trecutul zbuciumat al țării. Atracțiile sunt nenumărate, dar cea mai importantă rămâne York Minster, cea mai mare catedrală gotică din nordul Europei.

Toledo

Toledo

Orașul preferat al pictorului El Greco, Toledo există încă din Antichitate, fiind ocupat de romani în 192 î. Hr. Dar fosta capitală a Spaniei oferă mult mai mult decât istorie romană, fiind renumit printre vechile orașe medievale pentru multiculturalimul său. Creștini, musulmani și evrei au conviețuit aici timp de sute de ani. Astăzi, monumentele cele mai admirate sunt catedrala – construită într-un stil gotic specific spaniei și terminată în 1493 – și impunătoarea fortăreață Alcázar.

Rodos

Rodos

Poate că nu vă așteptați să găsiți Grecia pe această listă, țara fiind mai degrabă cunoscută pentru ruinele sale antice decât pentru orașe medivale. Dar iată că, pe insula care era cândva casa renumitului Colos, încă se înalță o splendidă citadelă. Aceasta a fost construită de bizantini și de cavalerii din Ordinul Ospitalierilor, înainte să cadă în mâna otomanilor în 1522. Așa că, după o zi de plajă și de baie în Marea Egee, urcați până la fortificațiile uriașe și ascultați-le povestea.

Carcassonne

Carcassonne

Nu cred că este vreun oraș pe lista noastră (sau în lume) care să spună „Evul Mediu” mai bine decât Carcassonne. Fortificațiile sale sunt atât de bine păstrate încât par ireale; ce-i drept, întreg orașul a fost restaurat în 1853. Aflat în sudul Franței, Carcassonne datează din secolul al V-lea, când a fost fondat de vizigoți. Zidurile groase și înalte au jucat roluri importante în multe bătălii, constituind un avantaj imens pentru oricine se afla înăuntrul cetății. Astăzi vă puteți plimba de-a lungul lor, dar să nu uitați să vă faceți timp și pentru a vizita monumentele din centrul orașului.

Siena

Siena

Dacă Florența a fost leagănul Renașterii, Siena (aflat tot în regiunea Toscana) este unul dintre cele mai renumite orașe medievale al Italiei. Așa că vizitați Catedrala din Siena, dar nu uitați și de celelalte biserici, vechi de sute de ani. Plimbați-vă pe străzile înguste, iar apoi reveniți în Piazza del Campo și continuați să admirați arhitectura gotică care se înalță la fiecare pas. Siena are tot ce-i trebuie pentru a oferi o experiență autentică și fascinantă, inclusiv o gastronomie pe măsură.

Dubrovnik

Dubrovnik

Am mai scris despre Dubrovnik și nu ne săturăm să vi-l recomandăm. Am reveni oricând în această cetate croată de la malul Adriaticii, ne-am plimba pe ziduri și pe străzile pietruite dintre clădirile medievale și renascentiste. Sau puteți trece din istorie în fantasy și căuta locațiile unde au fost filmate scene din Game of Thrones. Orice ai vrea de la vacanța ta, Dubrovnik fascinează la fiecare vizită.

Praga

Praga

Chiar dacă centrul istoric al orașului oferă doar o mică parte din activitățile pe care le puteți întreprinde în Praga, acesta reprezintă totuși atracția principală a capitalei Cehiei. După ce intrați pe Poarta Pudrei, veți simți că ați pășit înapoi în timp, în Regatul Boemiei. Bucurați-vă de timpul petrectut în cea mai mare piață medievală din Europa. Iar după ce vizitați tot Orașul Vechi (probabil nu vă va ajunge o zi), traversați Podul Carol peste Vltava și îndreptați-vă spre Castel.

Tallinn

Tallinn

Capitala Estoniei este un oraș cât se poate de axat în contemporaneitate, însă Centrul Vechi din Tallinn este unul dintre cele mai bine întreținute orașe medievale din Europa. Chiar dacă nu este la fel de mare ca alte cetăți de pe lista noastră, atmosfera este deosebită. Numeroase magazine și taverne vechi încă sunt folosite. Majoritatea monumentelor se găsesc pe Dealul Toompea, iar priveliștea din vârful său nu vă va dezamăgi.

Nürnberg

Nurnberg

Ne-a fost greu să alegem doar un singur oraș medieval din Germania, dar importanța istorică a burgului bavarez a câștigat. Este, din păcate, o istorie neagră, căci Nürnberg a jucat un rol major atât în ascensiunea, cât și în prăbușirea partidului nazist. Dar dacă am putea să dăm la o parte acea pată, am rămâne cu unul dintre cele mai cochete orașe medievale din lume, romantic și foarte reprezentativ pentru arhitectura Germană a Evului Mediu. Atracția principală este Castelul Kaiserburg, restaurat după bombardamentele grele din al Doilea Război Mondial.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.