Top

Hello Holidays

5 lucruri de care ai nevoie intr-un zbor lung

Suntem deja pregătiți pentru zborurile scurte în țările apropiate nouă, când cele două-trei ore trec cât ai bate din palme. Un zbor lung, în schimb, e o cu totul altfel aventură, una despre care n-am auzit vreun turist să spună că e o experiență plăcută.

Desigur, destinația aproape întotdeauna răsplătește efortul, dar doar gândul că vei petrece una dintre cele mai tari vacanțe din viața ta nu face un zbor lung mai ușor de suportat. Unde mai pui că trebuie să-l faci de două ori?

Pentru că ținem la confortul clienților noștri, noi îți vom da cinci sfaturi care vor transforma un zbor lung într-o experiență suportabilă, dacă nu chiar plăcută.

Haine confortabile

Haine confortabile

Pare un sfat pe care nici n-ar mai trebui să-l menționăm, dar, uneori, în graba de a prinde un zbor, punem primele haine pe care le avem la îndemână, cu gândul că oricum le vom schimba când ajungem la destinație. Și deși această tehnică funcționează în cele mai multe din cazuri, într-un zbor lung, hainele mai puțin confortabilepot deveni rapid niște poveri

Recomandăm bluze și tricouri din bumbac, pantaloni puțin largi sau rochiile lejere. Alege cea mai confortabilă încălțăminte, pantofii în care știi că picioarele transpiră cel mai puțin. Evită pantaloni strâmți și pantofii eleganți și incomozi. În timpul anotimpurilor reci, obișnuim să purtăm bocancii în avion, pentru a avea mai mult loc în bagajul de cală. În timpul unui zbor lung, aceasta vi se va părea o decizie nu tocmai înțeleaptă.

Somn

Somn

Ideal ar fi ca în bagajul de mână să ai o pernă portabilă. Va fi extrem de utilă. Mai devreme sau mai târziu, tot te va lua somnul, iar scaunele din avion nu sunt cele mai confortabile. Ține cont și de temperatură. La altitudinile la care zburăm este inevitabil să nu simțițim puțină răcoare, așa că un șal sau o eșarfă pot servi drept pătură. De asemenea, dacă știi că lumina te deranjează, o mască pentru dormit îți va fi folositoare.

Apă și hrană

Apa si hrana

Sigur, vei primi mâncare și băutură în avion, dar probabil nu destulă cât să-ți ajungă pe toată durata acestui zbor lung. Ia apă sau sucuri naturale din duty free, dar și un snack. Poți găsi sandvișuri care să completeze masa din avion sau, dacă te saturi cu mai puțin, poți lua o pungă de migdale hrănitoare. Nu recomandăm, însă, chipsuri sau pufuleți. Cel mult, puteți încerca biscuiți sau covrigei. Este indicat să mâncați cel puțin un fruct. Dacă simțiți că vă piere energia, consumați dulciuri, dar cu măsură.

Entertainment

Entertainment

Un lucru e sigur în timpul unui zbor lung: te vei plictisi crunt. Iar dacă ți se pare că revistele de travel pe care le găsești în buzunarul scaunului din fața ta îți vor fi de folos, atunci te înșeli. Ia-ți o carte, de preferabil una palpitantă și pe care abia ai început-o, ca nu cumva să o termini prea repede. Dacă ai un reader electronic, cu atât mai bine.

Pune-ți filme sau seriale pe laptop sau tabletă și asigură-te că ai destulă baterie. În cazul în care prizele de pe avion nu merg, ar fi bine să ai la tine o baterie externă. Cel mai important, ia-ți căști. Nu doar că nu îi vei deranja pe cei din jur, dar te vor ajuta și să ameliorezi presiunea din urechi, inevitabilă la o altitudine așa mare. Cu cât izolează mai bine zgomotul, cu atât îți vor fi mai utile. Și în caz că nu ai laptop sau tabletă, măcar poți folosi căștile pentru a asculta muzică de pe telefon.

Îngrijire personală și cosmetice de bază

Ingrijire personala si cosmetice de baza

Nu, nu spunem că ar trebui să-ți pese prea mult de machiaj în timpul unui zbor lung. Ne referim mai degrabă la mirosurile care se acumulează involuntar și care te vor deranja atât pe tine, cât și pe cei din jur.

Igiena orală este foarte importantă, de aceea nu strică să ai la tine o mică pastă de dinți și o periuță pentru momentul în care te vei trezi din somn. Dacă ți se pare prea mult, atunci o gumă sau o bomboană mentolată nu strică.

Apoi, avioanele nu sunt cele mai curate locuri din lume. Ia cu tine un gel antibacterian sau un pachet de șervețele umede. De asemenea, un balsam de buze poate fi util.

 

Sperăm că ți-au fost de folos aceste informații și că următorul tău zbor va fi unul confortabil. Dacă ai dubii asupra ce poți lua cu tine la bordul aeronavei, citește și → Ce poți lua cu tine în avion în bagajul de mână?

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.