Top

Hello Holidays

De multe ori ne ne comparăm, chiar și involuntar, cu vecinii noștri bulgari. Și deși suntem conștienți de frumusețile de neasemuit ale țării noastre, nu putem să nu tânjim, din când în când, către meleagurile de dincolo de Dunăre. Bulgaria este extrem de ofertantă chiar și pentru cei mai exigenți turiști, fie că aveți nevoie de relaxare, natură sau cultură.

Ar fi nevoie de un articol mult prea lung pentru a include toate destinațiile de top ale țării, așa că noi am ales cinci, pe care le considerăm foarte reprezentative.

Castelul din Balcic

Castelul din Balcic

Așa cum orice român își face o datorie din a vedea măcar o dată Peleșul sau Branul, o excursie la Balcic este la fel de importantă pentru cei interesați de moștenirea națională.

Orașelul face parte din Dobrogea de Sud, cunoscută românilor drept Cadrilaterul. Palatul a fost construit în perioada interbelică, fiind conceput ca reședința de vară a Reginei Maria. Perioada ideală pentru o vizită începe în mijlocul primăverii, când grădina botanică a palatului – amplasată pe terase irigate – înflorește spectaculos.

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

Ne îndepărtăm puțin de litoral (la care vom reveni curând), pentru una dintre cele mai căutate destinații din Bulgaria. Cunoscut și ca „orașul țarilor”, Veliko Tarnovo atrage un număr mare de turiști datorită arhitecturii sale unice. Pe lângă numeroasele biserici medievale și renascentiste, atracția principală rămâne Tsarvetes, care a servit timp de sute de ani drept fortăreață principală al celui de-al Doilea Imperiu Bulgar.

Despre Veliko Tarnovo am tot scris și, dacă până acum nu v-am convins, poate că ar trebui să cedați tentației de a vizita măcar cetatea aflată în patrimoniul UNESCO. Ne veți mulțumi mai târziu. :)

Sofia

Sofia

Când vorbim despre turismul din Bulgaria, tindem să trecem cu vederea frumusețea capitalei. Sofia are toate atuurile unui oraș european, dar aspectul său învechit îi dă un aer nobil, asemenea vinurilor bune.

Neapărat vizitați catedrala Sfântului Alexandru Nevski, iar apoi începeți călătoria prin centrul vechi de la Rotunda Sfântului Gheorghe. Zilele petrecute prin muzee pot fi încheiate cu cine la restaurante de calitate și apoi cu petreceri lungi în cluburile de care Sofia nu duce lipsă.

Plovdiv

Plovdiv

Dați repede o căutare pe Google pentru a afla care sunt cele mai vechi orașe din lume. La fel ca noi, veți surprinși să aflați că oameni au locuit pe teritoriul Plovdivului încă din al 6-lea mileniu dinaintea erei noastre. Detalii despre acea perioadă veți găsi cel mai probabil în Muzeul de Arheologie al orașului. În aceeași idee, nu ratați o vizită la Muzeul Etnografic, în sine o clădire minunată, realizată în stil baroc.

Pe viu, puteți vedea monumente ale Imperiului Roman, care includ un teatru antic, dar și un stadion. Pentru relaxare, vă recomandăm Grădina Țarului Simeon. Pentru nopți albe, Plovdiv este aproape la fel de petrecăreț ca Sofia.

Nesebar

Nesebar

Am promis că ne vom întoarce la litoral și nu puteam ajunge într-un loc mai bun decât Nesebar, cunoscut și ca „Perla Mării Negre”. Deși așezarea există încă din Antichitate, orașul a început să aibă forma actuală abia în Evul Mediu. Fiind plin de monumente și clădiri istorice, întreaga localitate este inclusă în patrimoniul UNESCO.

Nesebar este orașul cu cele mai numeroase biserici din Bulgaria pe cap de locuitor. Printre cele mai faimoase se află Biserca lui Hristos Pantocrator, Biserica Sfântului Ioan Botezătorul sau ruinele Bisericii Sfânta Sofia. Veți vedea multe case cu parter din piatră și un singur etaj construit din lemn, care oferă orașului o atmosferă autentică și romantică. Veți fi vrăjiți de plimbările pe străzile pietruite ale Nesebarului, în timp ce restaurantele vă vor îmbia cu meniuri copioase din care peștele și fructele de mare nu lipsesc.

Sunny Beach

Iar dacă tot ați ajuns aici, veți fi tentați să rămâneți, deoarece chiar în nordul orașului se afă Sunny Beach, una dintre cele mai frumoase și apreciate stațiuni ale litoralului bulgar. După ce ați vizitat atâtea monumente, făcute de om sau de natură, cel mai bun lucru pe care îl puteți face e să petreceți câteva zile la vis la Marea Neagră.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.