Cat de bine cunoastem Lefkada?

Cat de bine cunoastem Lefkada?

14.05.2016 @ 08:05 AM

Inainte sa alegem o destinatie de vacanta, cercetam. Pe internet, in ziare, la televizor, pe la prieteni… Incercam sa aflam cat mai multe informatii, ca sa stim ce ni s-ar potrivi cel mai bine.

Am inceput o scurta serie informativa despre Zakynthos, iar articolele le puteti gasi aici si aici.

Astazi ne-am hotarat sa va povestim despre Lefkada, o bijuterie a Marii Ionice, fiind recomandata celor care doresc plaje de vis, ape turcoaz, salbaticie si autenticitate greceasca.

nidri

Nidri, cea mai mare si dezvoltata statiune de pe insula  ofera nenumarate  avantaje: detine o imensa varietate de taverne/baruri/terase precum si unitati de cazare, toate plecarile in croaziere se fac din acest port, pentru insomniaci seara se gaseste mereu ceva de facut, distanta pana in capitala insulei este de numai 16km iar transportul in comun leaga foarte bine aceasta statiune de restul punctelor de atractie. Plaja este lunga, ingusta, cu pietricele insa potrivita si pentru copii datorita intrarii line.

bluegreen

O alta statiune populara printre turisti este Agios Nikitas. In realitate un satuc, dezvoltat intens in ultimii ani datorita pozitionarii fata de principalele plaje ale insulei. De aici se poate ajunge la plaja Milos, fie luand taxi-boat-ul (6 euro cursa dus-intors), fie mergand pe poteca care traverseaza muntele, un urcus nu foarte usor, de aproximativ 30 min. Milos este o plaja lunga, cu pietricele si faimoasa pentru doua lucruri: valurile puternice si nudisti.

plaja Kathisma

La aproximativ 2.5km de Agios Nikitas se afla plaja Kathisma, una din cele mai bine organizate si printre putinele plaje cu nisip din Lefkada. Daca la Milos trebuie sa luati cu dumneavoastra apa, mancare si orice v-ar mai fi de folos, la Kathisma veti gasi toate facilitatile: sezlonguri, beach baruri, taverne, dusuri.

(continuarea in articolul urmator)