Top

Hello Holidays

Cum toamna a inceput deja, iar iarna se apropie cu pasi repezi, va propunem sa incepeti deja sa studiati ofertele noastre de Revelion. Una dintre cele mai ispititoare este Revelionul in Atena. Cu aceasta ocazie, va amintim in continuare cateva motive interesante pentru care sa vizitati acest complex si batran oras.

The-Mystery-of-Modern-Acoustic-in-Ancient-Greek-Theatre-Solved-2

1. Unul dintre cele mai vechi orase din lume, fondat in jurul anului 3000 i.Hr., Atena este considerat „leaganul civilizatiei vestice”. Cu siguranta stiati acest lucru. Dar cunoasteti motivele pentru care orasul este supranumit astfel? Iata cateva: este locul in care s-au nascut democratia, filosofia occidentala, jocurile olimpice, stiinta politicii, literatura occidentala, teatrul si principii matematice importante. De asemenea, orasul este atat de batran, incat a experimentat aproape toate formele de guvernamant.

2. Platon este unul dintre cei mai cunoscuti locuitori ai Atenei antice. Obisnuia sa calatoreasca mult, avea cunostinte avansate de geometrie si a fondat prima universitate din lume.

3. Un fapt ciudat: primul rege modern al Greciei a fost un print bavarez, in varsta de doar 17 ani.

restaurant-960x365

4. Cel mai vechi hotel din Atena, The Grand Bretagne, a fost initial o casa de oaspeti regala. In timpul ocupatiei germane (1941 – 1944) a fost folosit drept comandament al fortelor naziste. Hitler si Rommel se aflau acolo inainte de invazia sovietica.

image

5. Evenimentul sportiv cunoscut sub numele de „maraton” a fost creat pentru jocurile olimpice moderne, tinute prima data in Atena in anul 1896. Traseul a respectat itinerariul urmat de legendarul Pheidippides in anul 490 i. Hr., pentru a anunta victoria atenienilor impotriva persilor in batalia de la Maraton, aflat la 42 de km de Atena.

6444747

6. Al treilea cel mai mare producator de masline din lume, Grecia cultiva maslini inca din antichitate. Mai exista maslini care inca mai fac roade si in zilele noastre, desi au fost plantati in secolul al XIII-lea.

aae263549f58feb17f6009efb7cc52cb

7. „Acropole” inseamna in greaca oras (polis) inalt (acro) si se refera la locul sacru in care grecii antici au ridicat temple pentru a-si cinsti zeii. Cel mai important este Pantenonul, ridicat in cinstea zeitei Atena, protectoarea orasului.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.