Top

Hello Holidays

Ce poti lua cu tine in avion

Ori de câte ori am fi călătorit până acum cu avionul, înainte de fiecare zbor, ajungem inevitabil la întrebarea: ce putem lua cu noi în bagajul de mână?

Hello Holidays vă vine în ajutor cu câteva reguli generale, pentru a evita agitația din timpul pregătirii bagajelor sau pentru a vă scuti de situația neplăcută în care sunteți nevoiți să abandonați obiecte la punctul de control dinainte de porțile de îmbarcare.

Dimensiuni

Fiecare companie aeriană are propriile ei reguli legate de dimensiunea bagajului de mână, în funcție de tipurile de aeronave pe care le folosesc. De exemplu, dacă mergeți cu WizzAir, bagajul de mână nu poate avea dimensiuni mai mari de 42 x 32 x 25 cm, pe când la Tarom sau Blue Air dimensiunea maximă acceptată este de 55 x 40 x 20 cm. În general, greutatea maximă acceptată pentru bagajul de mână este de 10 kilograme. În cazul depășirii acestor dimensiuni, vor fi cerute taxe suplimentare.

Lichide

Țineți cont că orice recipient ce conține o substanță lichidă nu poate depăși cantitatea de 100 ml. Acestea includ majoritatea produselor cosmetice: lac de unghii, gel de buze, mascara, dar și șampon, gel de duș, deodorat sau parfum. Multe magazine comercializează astfel de produse în recipiente mici, special destinate pentru travel. Așa că, dacă plănuiți o călătorie scurtă unde vreți să mergeți doar cu un bagaj de mână, aprovizionați-vă cu astfel de produse. O excepție la care trebuie să aveți grijă este soluția de curățare a unghiilor; în cazul în care este inflamabilă, există șansa să nu fie acceptată la bord.

Obiecte ascuțite

Vești proaste pentru bărbați, căci aparatele și lamele de ras nu pot fi transportate în bagajul de mână. Regula nu se aplică și pentru aparatele de ras electrice, dar despre electronice vom vorbi mai jos.

În general, obiectele tăioase sau ascuție nu sunt acceptate la bordul aeronavelor, fie că vorbim de orice fel de cuțite sau bricege, de foarfece, croșete sau de siringi. Excepție fac cleștii de unghii, pilele de hârtie și tocurile de la pantofi.

Mâncare și băutură

Orice cumpărați din magazinele duty-free puteți lua cu voi la bordul aeronavei. Logic, nu?

Însă nu puteți aduce de acasă alcool sau alte băuturi. La mâncare nu vă faceți griji, deoarece puteți aduce biscuiți, alune, dulciuri sau alte snacks-uri. Dacă însă doriți să luați (dintr-un motiv sau altul) iaurt, frișcă sau sosuri, acestea sunt considerate lichide, deci nu pot depăși canitatea de 100 ml.

Fumătorii vor dori, de cele mai multe ori, să-și aducă țigări de acasă. Poliția Vamală și Poliția de Frontieră vă dau voie să transportați maxim două cartușe de țigări în zborul dumneavoastră, doar că, în bagajul de mână, nu puteți să luați decât unul singur. Celălalt cartuș de țigări va merge în bagajul de cală.

Informați-vă bine asupra destinației! Unele țări impun restricții asupra unor fructe, legume sau produse de origine animală.

Medicamente

În general, medicamentele pot fi luate în bagajul de mână, doar că, uneori va trebui să prezentați o rețetă pentru acestea (de obicei, în cazul medicamentelor lichide care depășesc 100 ml).

Evident, persoanele cu mobilitate redusă vor putea lua cu ele cârjele sau căruciorul. Dacă sunteți dependent de un anume aparat (de exemplu, un aparat portabil pentru dializă) contactați dinainte compania aeriană.

Electronice

Majoritatea aparatelor electronice pot fi luate la bordul aeronavei, cu condiția să nu depășească dimensiunile și greutatea impuse. Asta înseamnă că puteți să luați în avion telefoane mobile, aparate foto și video, MP3 sau CD player, laptop sau chiar și o placă de îndreptat părul, un ondulator sau un uscător de păr. Unele companii vă pot lăsa să transportați și o dronă, în funcție de dimensiunile acesteia. Desigur, sunt șanse ca echipajul să vă ceară să nu le folosiți în unele momente sau chiar pe toată durata zborului.

Hobbyuri

Sportivii vor trebui să-și lase cea mai mare parte a echipamentlui în bagajul de cală. Nu puteți lua la bordul avionului crose de golf, rachete de tenis sau lansete, dar nici schiuri, skateboard-uri sau patine cu rotile. Există posibilitatea de a transporta mingi, dar unele companii cer ca acestea să fie desumflate parțial.

Muzicienii pot lua cu ei doar instrumente muzicale de mici dimensiuni.

„Nu”-uri categorice

Arme de orice fel, explozibil, substanțe inflamabile, substanțe chimice și toxice, substanțe radioactive, unelte de orice fel (de la ciocane și șurubelnițe, până la cabluri sau cătușe). Nu credem că este nevoie de a argumenta de ce nu aveți voie să transportați astfel de obiecte în bagajul de mână.

Dar, ca să terminăm această lungă listă de „nu”-uri într-o notă mai plăcută, vă spunem că la bordul avionului puteți transporta flori. :)

 

Citește și → Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci cu animalul de companie în vacanță?

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.