Top

Hello Holidays

Ce trebuie sa stii daca vrei sa pleci cu animalul de companie in vacanta

Cu toții ne iubim animalul de companie și uneori ni se face dor de el (sau ele) chiar și când suntem plecați la muncă sau când ieșim în oraș. Iar când plecăm în vacanță, deja e o tragedie. Chiar dacă îi lăsăm pe mâini bune – în grija unor rude sau a unor prieteni – nu putem să nu ne gândim la ei, dacă sunt cuminți sau dacă mănâncă destul, dacă sunt stresați sau dacă nu le e și lor dor de noi. De fapt, suntem convinși că le este dor și că noaptea stau și suspină în loc să doarmă liniștiți, sărăcuții de ei….

Pentru a evita astfel de „traume” care ne pot strica vacanța, putem opta oricând pentru a lua animalul de companie cu noi. Dar, pentru a face asta, trebuie să urmați o serie de cerințe și reguli, care, în niciun caz, nu vă vor face viața mai ușoară. Dar ce nu facem noi pentru „copiii” noștri?

Țineți cont că patrupedele care pot fi transportate, de obicei, sunt câinii, pisicile și, mai nou, dihorii. Dacă vreți să mergeți cu iguana sau cu papagalul în vacanță, probabil nu o veți putea face. De asemenea, în acest articol noi vă vom prezenta câteva reguli generale. Verificați întotdeauna regulile impuse de compania de zbor sau de transport rutier cu care călătoriți și consultați-vă agentul dumneavoastră de turism pentru informații suplimentare.

Vizita la medicul veterinar

Vizita la medicul veterinar

În cazul transportului cu avionul, dar și cu autocarul, majoritatea companiilor cer ca animalul dumneavoastră să aibă:

-pașaport – îl puteți obține cu ușurință de la medicul veterinar;

-vaccinul antirabic efectuat – trebuie să fi trecut cel puțin 21 de zile de la efectuarea vaccinului, dar nu mai mult de un an;

-microcip, conform legislației – știm că multora dintre voi nu vă surâde ideea, dar, dacă nu ați implantat deja microcipul animalului, sunteți obligați să o faceți dacă doriți să călătoriți cu el; nu vă faceți griji, deoarece microcipul este de dimensiunea unui bob de orez și nu creează niciun fel de disconfort;

-deparazitare internă și externă – în mod evident, toate aceste procese trebuie notate în carnetul de sănătate al patrupedului.

În cazul femelelor, nicio companie nu o va transporta dacă acestea sunt gestante. Asigurați-vă că animalul de companie este curat și nu are alte probleme de sănătate.

Greutate și dimensiuni

Greutate si dimensiuni

Majoritatea companiilor cer stăpânilor să țină animalele în cuști. Dacă au dimensiunile apropiate de cele ale unui bagaj de mână, puteți lua animalul la bordul avionului, atât timp cât greutatea sa (cu tot cu cușcă) nu depășește 6 kilograme. Totuși, restricția de greutate variază de la companie la companie, așa că verificați întotdeauna înainte.

Dacă animalul de companie depășește această greutate, veți fi nevoiți să îl lăsați în cală. Evident, nu va fi o experiență prea plăcută pentru el. Dacă îl știți sperios din fire, puteți opta pentru o trachilizare sau pastile pentru calmare. Aici va trebui să vă consultați tot cu medicul dumneavoastră, deoarece nu veți găsi niciun cabinet veterinar în aeroport.

La companiile de autocare regulile variază. În timp ce unele nu acceptă niciun animal de companie (exceptând câinii însoțitori ai persoanelor nevăzătoare), altele au reguli similare cu cele ale companiilor aeriene.

Trenurile sunt poate cele mai tolerante. Aici aveți voie să transportați aproape orice fel de animal în cușcă sau chiar în brațe, atât timp cât nu produce disconfort vreunui alt pasager. Câinii pot fi ținuți în lesă, din nou, cu condiția să nu-i deranjeze pe ceilalți. Sănătatea și curățenia sunt obligatorii.

Câinii de talie mare vor fi obligați să poarte botniță. Atenție, însă, căci CFR-ul nu acceptă transportul unor rase considerate periculoase, agresive, „de luptă”, precum pitt bull, beorbull sau bandgog. În general, dacă aveți un pitt bull, oricât de drăgălaș și blând ar fi, majoritatea companiilor de transport îl vor refuza.

Pregătiți-vă din timp

Pregatiti-va din timp

Majoritatea regulilor de mai sus se aplică țărilor membre ale Uniunii Europene, așa că studiați-vă cu atenție destinația.

Asigurați-vă că aveți toate actele la îndemână și că toate analizele sunt făcute. Consultați-vă cu medicul veterinar, cu agentul de turism, dar și cu reprezentații companiei de transport. Plătiți toate taxele necesare – puteți obține chiar și reduceri dacă plătiți online „biletul” cățelului sau al pisicii.

Și, cel mai important, gândiți-vă foarte bine dacă merită efortul de a vă duce animalul de companie în vacanță. Dacă îl știți curajos și sociabil, există șanse mari să fie o vacanță distractivă pentru toată lumea. Dacă, însă, aveți un animal mai timid, cumpăniți dacă o săptămâna de dor de el nu este de preferat stresului la care îl veți supune în timpul călătoriei.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.