Top

Hello Holidays

targuri de craciun

Nu peste mult timp începe perioada Sărbătorilor de Iarnă, un prilej ideal pentru concediu. Și ce destinație e mai potrivită în luna decembrie dacă nu una unde poți vizita un târg de Crăciun magic? Acestea reprezintă o parte din farmecul sărbătorilor, iar multe dintre ele au o istorie de sute de ani!

Iată care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:

targuri de craciun

Târgul de Crăciun de la Viena este cel mai cunoscut din întreaga lume. Cele mai multe standuri comerciale se află în Piața Primăriei Rathausplatz, dar în aproape toate piețele sunt amenajate mici târguri. În plus, sunt amenajate și două patinoare, iar copiii se pot distra într-un carusel sau în caleașca trasă de reni. Târgul a fost deschis pentru prima dată în anul 1296, iar în prezent are loc din mijlocul lunii noiembrie până în Ajunul Crăciunului.

targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Stockholm a fost inaugurat în 1837 și are loc în Centrul Vechi al orașului. Este mai mic decât cel de la Viena, având doar ~40 standuri (cel anterior are peste 150), dar asta nu înseamnă că te vei plictisi aici. Vei fi întâmpinat de luminițe, aroma vinului fiert, preparate tradiționale suedeze (inclusiv din carne de elan și ren), dar și tricotaje, cadouri și decorațiuni.

targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Dresda se laudă cu 250 de standuri și are o vechime de 600 de ani. Numele său (Dresdner Striezelmarkt) provine de la „strizel”, un cozonac împletit uriaș care se împarte participanților la deschiderea târgului. Zonele pentru copii sunt bine amenajate, deci cei mici nu se vor plictisi; în plus, le vei putea face cadou jucării confecționate manual din lemn, renumite în întreaga lume.

targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Praga este organizat cam în toate piețele din oraș, dar cel mai mare se află în Centrul Vechi, unde standurile sunt răsfirate în jurul unui brad ușias împodobit cu peste 2000 beculețe. Este cel mai lung târg din Europa, fiind deschis până după Anul Nou, iar pe toată durata sa au loc zeci de spectacole și concerte care se țin în biserici.

targuri de craciun

Târgul de Crăciun de la Bruxelles nu are o tradiție îndelungată, însă toți participanții îl laudă pentru originalitate. Deși găsești aici și produse tradiționale, multe sunt originare din alte țări; este amenajat și un patinoar, iar copiii se pot distra în carusel sau puteți admira împreună orașul de sus, din roata imensă.

Tu ai vizitat până acum vreunul dintre aceste târguri? Care a fost preferatul tău?

 

Dacă vrei să pleci în vacanță în această perioadă, aruncă un ochi peste ofertele noastre pentru Piețe de Crăciun 2017.

 

 

Sursă foto: Deposit Photos

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.