Top

Hello Holidays

Fortareata Suomenlinna

Nu suntem toți aventurieri. Uneori ne dorim ca vacanțele să fie doar relaxare și confort, prilej de a ne încărca bateriile și de a uita de grijile de acasă. Dată fiind toată această tensiune socio-politică prin care lumea trece, e firesc să ne informăm dacă destinațiile noastre de vacanță sunt sigure sau nu.

Din fericire, în fiecare an, Forumul Economic Mondial analizează care sunt cele mai sigure țări pentru călători, în baza mai multor factori, inclusiv criminalitatea, capacitatea de acțiune a poliției sau posibilele amenințări teroriste. În continuare, vă prezentăm primele șapte poziții, în ordine descrescătoare.

7. Norvegia

Norvegia

Adorată pentru frumusețea ei naturală, Norvegia are de mult reputația unei țări sigure datorită calității ridicate a traiului. Este, într-adevăr, o destinație scumpă, dar senzația aerului rece din piept în timp navigați printre impunătoarele fiorduri merită să plănuiți măcar o vizită.

Alternativ, puteți rămâne în capitala Oslo pentru o experiență culturală inedită. Nu ratați Parcul Frogner, Muzeul Bărcilor Vikingilor sau Muzeul Edvard Munch.

6. Singapore

Singapore

Chiar dacă nu este tocmai cea mai ieftină destinație din Asia de sud-est, Singapore este un loc bun pentru shopping, parcuri și câteva temple colorate. Datorită interesului ridicat pentru protecția mediului, atracțiile principale ale orașului-stat sunt reprezentate de grădinile sale zoologice întinse și diverse.

5. Hong Kong

Hong Kong

Ne îndreptăm atenția spre un alt mare oraș-stat al Asiei. Hong Kong a devenit celebru în cultura populară datorită producției sale cinematografice din anii ’70 și ’80. Nu vă așteptați să fiți, însă, atacați pe stradă de maeștrii kung-fu, deoarece Hong Kong rămâne una dintre cele mai sigure țări din lume.

Veți rămâne probabil cu privirea în sus și cu gura căscată până când vă veți obișnui cu zgârienorii amețitori ai orașului. De asemenea, aici vă așteaptă experiențe culinare unice pe care nu trebuie să le ratați.

4. Oman

Oman

Nu mulți cunosc această țară din sud-estul Peninsulei Arabice. Chiar dacă vecinul Yemen trece printr-un război civil devastator, Oman a rămas neimplicat în conflict, având cel mult rolul de susținător al păcii.

Astfel, sultanatul islamic rămâne una dintre cele mai sigure țări din lume, beneficiind de o economie puternică și o dezvoltare turistică considerabilă, datorată plajelor sale întinse, dar și a deșertului care poate fi explorat.

3. Islanda

Islanda

În ultimii ani, Islanda a devenit o adevărată „fiță” în materie de turism, datorită frumuseților sale și a atitudinii liberale a guvernului și a populației. Având o istorie bogată, marcată în vechile saga medievale, Islanda este astăzi o țară cât de poate de modernă și sigură.

Capitala Reykjavík este locul care atrage cei mai mulți vizitatori, dar nu ratați nici șansa de a face o baie în Laguna Albastră sau, dacă aveți noroc, de a vedea aurora boreală.

2. Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite

Poate că nu vă așteptați ca o țară din Orientul Mijlociu să fie chiar atât de sus în top, dar iată că Emiratele Arabe Unite oferă extrem de multă siguranță vizitatorilor săi. Motive pentru a face o vizită nu cred că trebuie să vă mai dăm, deoarece Dubai s-a impus demult ca destinație turistică de top, atât datorită shopping-ului, dar și a atracțiilor variate.

1. Finlanda

Finlanda

Țara celor o mie de lacuri este, oficial, cea mai sigură din lume. Așa că relaxați-vă și pregătiți-vă pentru o vacanță nordică unică și chiar mai ieftină decât oricare altă destinație a Peninsulei Scandinave.

Helsinki este o un oraș unde trecutul și modernitatea se combină în mod armonios, iar deschiderea la Marea Baltică este benefică celor care caută diversitate în promenadele lor. Nu uitați să vizitați fortăreața Suomenlinna, construită pe șase insule și inclusă în patrimoniul UNESCO.

Veți dori probabil să mergeți în Laponia, țara lui Moș Crăciun și locul de unde aveți cele mai mari șanse să vedeți aurora boreală. În drum spre Nordul îndepărtat, opriți pentru a vizita măcar un lac sau pentru a vă relaxa într-o saună.

 

Țineți minte că acest top, realizat de Fromul Economic Mondial, este valabil doar pentru 2017. Anul viitor, clasamanetul celor mai sigure țări din lume cu siguranță se va schimba.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.