Sus
cum alegi destinatia de vacanta

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să nu fim pe deplin mulțumiți de destinația de vacanță aleasă. Ajunși acasă, ne dăm seama că ceva a lipsit, că așteptările nu au fost împlinite, că poate altundeva ar fi fost mai bine…

Pentru a evita aceste situații neplăcute, iată cum să alegi destinația de vacanță perfectă pentru tine și familia ta.

Sunt câteva criterii de care trebuie să ții cont:

De ce călătorești?

Există diferite lucruri care te pot interesa atunci când călătorești: să cunoști o cultură nouă, să te răsfeți cu mâncăruri diferite, istoria, aventura, să „schimbi peisajul”. De exemplu, o persoană care este pasionată de istorie ar putea merge în Roma, iar una aventurieră ar încerca celebrul El Camino de Santiago.

Cu cine călătorești?

Într-o vacanță reușită toată lumea ar trebui să se simtă bine. Discută cu partenerul și cu copiii despre așteptările și dorințele voastre, pentru a alege destinația de care toți să vă bucurați. Dacă tu și partenerul vreți să vă relaxați pe o plajă, dar copii ar vrea să se plimbe prin oraș și să viziteze muzee e clar că nu toată lumea se va distra.

Ce preferințe ai?

Preferi orașele aglomerate sau orășelele pline de farmec pe care alții le-ar considera plictisitoare? Aventură sau relaxare constantă? Experiențe culturale sau culinare? Odată ce ai răspuns acestor întrebări va fi mai ușor să tai de pe listă destinații de care nu ești sigur.

Cât timp ai la dispoziție?

Un city break este foarte diferit de o vacanță de două săptămâni. Dacă îți dorești să vizitezi multe obiective turistice, să ai multe activități și să cunoști cât mai bine cultura din acea țară, un city break de weekend nu te va satisface. În schimb, dacă mergi la un festival scurt dintr-un oraș neinteresant nu ar trebui să îți rezervi prea mult timp pentru vacanță pentru că te vei plictisi.

De ce buget dispui?

Bugetul este foarte important atunci când ne alegem destinația de vacanță. Află cât costă intrarea la principalele muzee, cam ce sumă ar trebui să cheltui pe o cină în oraș, câți bani va trebui să scoți din buzunar pentru transportul în comun etc. Dacă nu ești sigur că bugetul îți va ajunge, e mai bine să mai aștepți puțin până mergi la acea destinație, să alegi una mai ieftină sau să stai mai puțin timp.


Sursă foto: Deposit Photos