Top

Hello Holidays

Fiecare sfarsit de an marcheaza trecerea catre un nou inceput, iar felul prin care aceasta este marcata depinde de traditiile, obiceiurile culturale sau religioase ale fiecarei tari. Este un moment unic prin care fiecare popor alege sa isi pastreze obiceiurile de la an la an si incearca sa se diferentieze prin spectacole, parade sau diferite costumatii.

Copiii cu siguranta vor fi incantati sa auda cum este intampinat Anul Nou in afara Romaniei si va fi un prilej potrivit pentru a cunoaste diferite datini locale.

Spania

La miezul noptii se mananca 12 boabe de struguri, cate una pentru fiecare luna a anului ce soseste. Conform traditiei, fiecare boaba mancata semnifica noroc in luna respectiva.

traditii-de-revelion-in-spania

 

Danemarca

La final de an se spune ca daca te trezesti cu multe obiecte vechi de vesela la usa casei esti norocos si ai multi prieteni. Asta pentru ca toti oamenii trebuie sa puna la usa amicilor vase vechi, farfurii sau pahare – toate simbolizand anul care a trecut.

rtemagicc_traditii_danemarca-jpg

 

Suedia

In Suedia se ascund ravase si mici surprize in desertul servit in noaptea de Revelion care se spune ca aduc noroc. Astfel, o budinca de orez poate avea in ea o aluna, iar cel care o gaseste va avea noroc tot anul următor.

budinca-de-orez-la-cuptor-580x400

 

Vietnam

Revelionul in Vietnam se numeste “Giao Thua” si reprezinta una dintre cele mai importante traditii in credinta locala. Potrivit acesteia se considera ca in Rai exista 12 divinitati care se ocupa cu tot ceea ce se intampla pe Pamant.

In fiecare an este responsabila cate o divinitate, pe rand, Giao Thua fiind momentul in care o divinitate preda conducerea urmatoarei zeitati.

revelion-vietnam

 

China

Traditiile sunt similare in China si Vietnam. Se spune ca Anul Nou trebuie sa gaseasca casa curata si decorata deoarece numai in acest fel zeitatea numita Tsao-Chun (zeul care vegheaza asupra treburilor casnice) va fi multumita.

De Anul Nou aceasta se va ridica catre cer pentru a povesti Imparatului de Jad despre ceea ce a facut rau si bun fiecare membru al familiei, acestia il pot imbuna daca pun miere sau zahar pe buzele statuii divinitatii din casa lor.

4

 

Japonia

Deoarece japonezii considera ca omul este capabil sa faca 108 pacate de-a lungul vietii, la miezul noptii clopotele bat de 108 ori pentru a alunga tot atatea rele cate pot fi comise.

Dupa ce acestea se opresc, toata lumea incepe sa rada deoarece rasul alunga spiritele rele. Casele sunt impodobite cu crengi de bambus sau pin si decorate cu funii, ferigi si alge marine pentru noroc si viata lunga.

Copiii primesc cadouri mici care contin bani inauntru, numite otoshidamas.

descarcare

 

Superstitiosi sau nu, oamenii respecta cu sfintenie aceste obiceiuri si incearca sa intre in noul an mai buni, mai intelepti si mai rabdatori, cu speranta ca vor avea mai mult noroc pentru a-si indeplini obiectivele propuse.

Tu ce ti-ai propus anul acesta?

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.