De ce sa alegi o vacanta in Kusadasi?

De ce sa alegi o vacanta in Kusadasi?

19.01.2017 @ 01:01 PM

Un amalgam de frumuseti naturale, un nume exotic, o multitudine de obiective turistice, viata de noapte intensa si plaje atractive…Kusadasi este o destinatie ce atrage anual mii si mii de turisti.  Considerata una dintre cele mai importante statiuni din Turcia, ofera numeroase posibilitati pentru a petrece o vacanta memorabila.

Aici vei regasi numeroase plaje cu nisip fin, apa calda si atmosfera relaxanta. Kusadasi este o alegere inspirata si pentru iubitorii sporturilor acvatice sau de plaja: windsurfing, schi nautic, volei de plaja – sunt doar cateva dintre optiuni. Nici cei care isi doresc distractie sau nopti albe nu vor fi dezamagiti, putand alege unul dintre nenumaratele cluburi, baruri sau discoteci.

Kusadasi este considerat un adevarat paradis al cumparaturilor, iar in clasicele bazare vei gasi de la bijuterii si textile pana la broderii, covoare si antichitati. Vei descoperi arta de a negocia cu vanzatorii, iar cel mai sigur te vor invita si la un ceai in timp ce incearca sa te convinga sa le cumperi produsele.

Din punct de vedere culinar, ceea ce face bucataria turceasca sa fie unica este faptul ca imbina cu succes bucatariile Asiatice cu cele din Orientul Mijlociu, ceea ce rezulta in preparate delicioase, pe care multi dintre noi le cunoastem: doner kebab, dolma (sarmalutele in foi de vita), dar si renumitele dulciuri: baclava, kataif, rahat sau halva.

Dintre bauturi, nu trebuie sa ratezi traditionalul rachiu, ayranul, cafeaua neagra, berea turceasca si vinul alb sau rosu, in functie de preferinte.

Odata ajuns pe taram turcesc, trebuie sa alegi una dintre renumitele taverne unde mancarea traditionala este insotita de muzica populara, dans si voie buna.

Climatul mediteraneean face ca verile sa fie calde, favorabile sezonului turistic, Kusadasi fiind rasfatat de razele soarelui timp de 300 de zile pe an.

Cu siguranta, Kusadasi are ce oferi, in jurul orasului si in interiorul sau gasindu-se parcuri naturale, monumente istorice, monumente naturale si o multime de solutii pentru activitati deosebite in timpul verii.

Daca te-ai decis sa iti petreci urmatoarea vacanta in Kusadasi, poti alege una dintre ofertele noastre Early Booking!