Top

Hello Holidays

La inceputul lunii aprilie, in Grecia se instaleaza mult asteptata primavara, cu vreme buna, turisti putini si preturi mai mult decat acceptabile. Luna mai este perfecta pentru o vacanta in Grecia infloritoare, care se trezeste dupa lunile reci de iarna si isi dezvaluie spiritul si autenticitatea mai mult decat in lunile de vara, mult mai aglomerate.

Grecia – taramul florilor

Persefona, zeita naturii, a inzestrat Grecia cu peste 5600 de specii, dintre care 750 traiesc doar pe taramuri elene. Odata cu lumina proaspata a primaverii rasar miriade de flori multicolore – un adevarat festival al naturii. Din Zakynthos, „Floarea Levantului” si pana in Creta, toata Grecia este inflorita. Este un spectacol pe care iti doresti sa il vezi macar o data in viata.

Grecia – taram de sarbatoare

La inceputul lunii mai are loc Sarbatoarea Florilor, celebrare care isi are radacinile in anticul festival al zeitei Demetra.

Tot in luna mai, sarbatoarile continua cu Anastenaria, festivalul celor care pasesc pe carbuni incinsi. Este celebrat in Langada, localitate din nordul tarii, in apropiere de Salonic si isi are radacinile in timpuri stravechi, cand biserica Sf. Constantin si Elena a luat foc. In acele vremuri, oamenii care incercau sa se salveze au auzit strigate de ajutor venite din biserica. Au intrat, ca sa ii salveze pe cei captivi. Spre uimirea lor, strigatele veneau de la icoanele aflate in biserica. Oamenii au scos icoanele si, spre suprinderea tuturor celor de fata, desi mergeau prin foc si paseau pe carbuni incinsi, nu sufereau si nici nu erau arsi. De atunci, evenimentul este reluat, in mod ritualic, in fiecare an.

Ultimele saptamani ale lunii mai aduc veselia si in Rodos, unde are loc un festival medieval si festivalul anual al florilor. In aceasta perioada, strazile orasului sunt pline de culoare si bucurie, dar si de delicatese culinare specifice zonei si de vinuri aromate.

De la ape si plaje renumite in toata lumea, la peisaje ideale pentru orice fotograf pasionat, de la delicatese culinare si pana la festivaluri in care voia buna si distractia ating apogeul – Grecia este un taram plin de resurse cuceritoare.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.