Top

Atractii turistice – Tolo, Argolida

Pentru cei care vor sa se bucure de plaja, ape cristalina si de soarele bland  dar in acelasi timp vor sa descopere cat mai multe locuri inedite din Grecia, Tolo reprezinta alegerea ideala. Situat in regiunea Argolida din Peloponez, la origini fiind un sat pescaresc, in prezent o statiune superba, Tolo se desfasoara de-a lungul unei plaje pitoresti si este inconjurat de un cerc protector de munti.

Tolo este asezat in inima istoriei Peloponezului, de aici puteti vizita situri arheologice si muzee care va poarta departe, pana in perioada de aur a antichitatii grecesti. Printre cele mai deosebite atractii turistice sunt: Teatrul Epidavos, situl arheologic Mycenae, orasul si Canalul Corint, Mystra, Sparta, Olympia, Delphi si Atena, iar cu navele de croazieră puteti merge catre insulele Spetses, Hydra, Poros si Monemvasia.

Din Tolo care se ajunge usor (10 km) in Nafplio, cea mai veche capitala a Greciei moderne. Din Nafplio se pot vizita: Argos, Tirynt, Micene, Epidaur sau Nemea, aflate foarte aproape de oras (cel mai departe, la 30 km Epidavros). Din Tolo la Atena sunt 156 de km.

Nafplio este cunoscut ca fiind prima capitala a Greciei moderne. Cel mai vechi castel din Nafplio este fortareata Akronafplia, care se afla in partea veche a orasului. Cele mai cunoscute fortarete ale orasului sunt Bourtzi si Palamidi. Legenda spune ca orasul a fost fondat de Nauplios, fiul lui Poseidon. Orasul vechi este bine conservat, cladirile sale vechi amintind de dominatia venetiana. Pe langa arhitectura deosebita, cadrul natural este unul foarte bogat, flori parfumate inunda orasul, iar muntii inalti il imprejmuiesc. Puteti vizita Muzeul de Arheologie, gazduit de o cladire in stil neoclasic, Muzeul Ouzo, Muzeul Folcloric Peloponez, Vouleftikon- primul parlament grec, bisericile Sfantul Spiridon, Sfantul Nicolae si Sfantul Gheorghe. Dupa un program incarcat de vizite va puteti relaxa la una dintre numeroasele taverne pline de voie buna si veselie.

Epidavos (Epidauros) este cunoscut ca fiind locul de nastere al lui Asclepios, zeul tamaduitor fiu al marelui Apollo. Aici se afla si cel mai important templu dedicat acestuia. In apropiere se afla si cateva izvoare minerale cunoscute inca din antichitate pentru proprietatile lor de vindecare. Asclepieonul era un mare centru sacru de vindecare cunoscut in intreaga lume antica, unde pacientii veneau si vorbeau cu preotii sanctuarului care le prescriau diverse tratamente (mici interventii chirurgicale, tratamente balneare sau gimnastica). Se spune ca celebrul Hippocrate a invatat diverse remedii intr-un astfel de sanctuar in Kos. Teatrul antic din Epidavros este celebru pentru acustica sa aproape perfecta. In antichitate 15.000 de spectatori puteau auzi perfect, indiferent de locul in care erau asezati, ceea ce se intampla pe scena.

Mycene a fost unul dintre cele mai importante centre ale civilizatiei grecesti, dominand din punct de vedere militar o mare parte din sudul Greciei in al doilea mileniu i.e.n. in perioada miceniana care a reprezentat prima epoca importanta a civilizatiei grecesti. Tezaurul lui Atreus sau Mormantul lui Agamemnon este un mormant impresionant situat in Dealul Panagitsa, construit in timpul Epoca de Bronz. Mormantul nu are nicio legatura cu Atreus sau cu Agamemnon ci cu un conducator dinaintea lor. Ruinele Acropolis-ului sunt foarte bine conservate, iar ”Poarta leilor” este considerata ca fiind prima sculptura monumentala din Europa. Situl mai contine si mormintele a sase regi dispuse in cerc.

Olympia este locul de desfasurare a celebrelor Jocuril Olimpice, abolite in secolul IV e.n de catre imparatul crestin Teodosie. In orasul antic se afla si statuia lui Zeus, una dintre minunile lumii antice, statuie realizata de catre celebrul artist Phidias, din aur si fildes. Aceasta se afla in templul lui Zeus.In secolul XIX au descoperite si statuia lui Hermes dar si stadionul, unde se desfășurau intrecerile.

Despre Atena, vorbim intr-un articol viitor! :)

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.