Despre plajele din Parga

Despre plajele din Parga

11.03.2014 @ 02:03 PM

Plajele din Parga sunt unele dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Marii Ionice. Cele mai populare si mai vizitate sunt:

Plaja Valtos este considerata diamantul din Parga, datorita nisipului extrem de fin , a apei cristaline si a privelistilor incantatoare. Este situata in apropierea Castelului Venetian si este un loc ideal pentru diverse sporturi nautice precum: jetski, windsurfing, scufundari sau scuba diving.

Plaja Krioneri este plaja principala din Parga, cunoscuta sub numele de “plaja orasului”. Este localizata la cativa metri de centru. Pe tarm se gasesc taverne, cafenele si diverse magazine. In apropiere se afla mica insula a Fecioarei Maria, unde se poate ajunge prin inot sau cu hidrobicicleta.

Plaja Lichnos este una dintre cele mai frumoase plaje din Epir, un loc unic in care  albastrul pur al marii se contopeste cu verdele maslinilor. Este o plaja ideala pentru sporturi acvatice, iar in apropiere se afla celebra Pestera a frumoasei zeite Afrodita, care conform mitologiei, se imbaia in acest loc.

Piso Krioneri este situata langa Krioneri, aproape de centrul orasului. Aceasta este protejata de un deal cunoscut ca “St. Athanasios”, numit dupa mica biserica ce se afla pe culme.

Town Beach se afla la o distanta mica de centrul orasului. Este de fapt o portiune de nisip cu vedere la insula Maicii Domnului (Panagia). Plaja este organizata cu umbrele, sezlonguri, taverne, cafenele si este perfecta pentru sporturi nautice.