Top

Plajele din Zakynthos

Stim ca atunci cand auziti Zakynthos va ganditi imediat la celebra plaja Navagio, una dintre cele mai fotografiate plaje din lume. Nu negam ca Navagio este de o frumusete rapitoare si ca nu te mai saturi sa privesti albastrul electric al apei, dar va garantam ca Zakynthos ascunde nenumarate plaje minunate. Va prezentam mai jos un top al acestora.

1. Gerakas

In sudul insulei, se afla peninsula Gerakas. Plajele acesteia formeaza partea de est a Golfului Lagana, iar apele turcoaz scaldand nisipul auriu alcatuiesc o priveliste sinonima cu relaxarea si rasfatul. Gerakas este foarte populara printre familiile si cuplurile care viziteaza Zante.

2. Limnionas

Pe partea de vest a insulei se afla un golfulet minunat, departe de complexurile hoteliere aglomerate. Chiar daca nu exista o plaja la Limnionas, nu puteam sa trecem cu vederea acest loc minunat: ca sa intri in apa racoritoare, trebuie sa cobori pe stancile care o marginesc. Pasionatii de scufundari vor fi in al noualea cer explorand pesterile mai mici sau mai mari care le ies in cale. Cei mai putin aventurosi se pot bucura pe indelete de privelistea oferita de laguna de la singura taverna din zona, in timp ce servesc peste proaspat si alte delicatese.

3. Navagio sau Plaja Epavei

Nu puteam sa nu includem in topul nostru acest colt de paradis terestru aflat pe coasta de vest a insulei, sub pitorescul sat montan Volimes.

De ce se numeste Plaja Epavei? Pentru ca in 1983 un vas care transporta ilegal tigari a esuat aici. In timp, nisipul alb a inghitit treptat vasul, lasand la vedere numai o parte din carcasa ruginita. Privelistea creata de epava impreuna cu albastrul magnetic al apelor peste care troneaza stancile impunatoare este atat de frumoasa, incat iti taie rasuflarea.

4. Tsilivi

Aflat la doar 6 km de Zakynthos, Tsilivi este una dintre cele mai populare plaje de pe insula. Este preferata atat de catre tineri, grupuri de turisti, familii cat si de cupluri, datorita imprejurimilor deosebite, plajelor cu nisip fin si datorita gamei foarte variate de activitati: sporturi pe plaja, sporturi acvatice etc. Sigur ca nu lipsesc barurile, tavernele si o viata de noapte vibranta.

5. Dafni

Mai putin cunoscuta decat Navagio, Dafni este cel putin la fel de frumoasa – cel putin asa marturisesc cei care au vizitat-o. Dafni face parte din Parcul National Marin, astfel ca se aplica anumite restrictii. Odinioara, era unul dintre locurile preferate de broastele testoase Caretta Caretta, pentru a-si depunde ouale, dezvoltarea turistica a zonei, insa, a redus mult numarul acestora.

Accesul la plaja este destul de anevoios, facandu-se pe un drum neamenajat. Este interzisa parcarea in apropierea plajei, existand un minibus care face transferul intre parcare si plaja.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.