Top

Hello Holidays

Mallorca

Cea mai mare insula din toate cele detinute de Spania, Mallorca a inceput sa se remarce ca destinatie turistica de top inca din anii 1950. Verile sale toride si plajele intinse, dar si istoria si cultura ei bogate au atras oameni din toate colturile lumii, dornici sa-si petreaca concediile intr-un loc ce imbina exoticul cu familiarul.

Orasul Palma de Mallorca este plin de viata la orice ora din zi. Fie ca vorbim de plajele intinse kilometrii in sir de-a lungul golfului Badia de Palma, de restaurantele si terasele de pe faleze sau de centrele sale comerciale, peste tot vei gasi turisti zambitori.

mallorca plaja

Totusi, sunt slabe sansele de a nu gasi locuri pe plaja sau la terase, iar serviciul este impecabil, deoarece localnicii inteleg ca intreaga insula este sustinuta de turism. Din gastronomia locala fac parte paella, carnatii picanti sobrassada sau colacii dulci, numiti ensaimada. Principalii pomi ai insulei sunt maslinul si migdalul, deci asteptati-va sa gasiti fructele lor in abundenta.

Deoarece a fost sub dominatie maura pentru mai bine de 300 de ani, Palma pastreaza un iz oriental, chiar daca arhitectura contine o multitudine de stiluri europene, imbinate in strazi intortocheate. Doar Baile Arabe mai pastreaza marturia vremurilor in care au fost construite.

mallorca catedrala

Atractia principala a orasului este catedrala Santa Maria de Palma, numita si La Seu. Construita in stil gotic, catedrala a fost comandata de regele Iacob I de Aragon, cel care a eliberat insula de sub dominatia maura, in 1229. Apoi, daca ti s-a deschis pofta pentru gotic si medieval, poti vizita Castelul Bellver, unul din putinele castele circulare ale Europei, care gazduieste si muzeul de istorie al orasului.

Ziua este pentru plaja, terase, cumparaturi si vizite, iar noaptea poti petrece in numeroasele cluburi ale orasului, care aproape ca rivalizeaza cu cele de pe sora mai mica a Mallorcai, Ibiza. Nu doar muzica electronica este cea care se aude in boxe; gasesti fieste de rock, hip hop si r’n’b, salsa sau orice te face sa dansezi pana dimineata.

mallorca serra de tramuntana

Dar poate ca vacanta ta ideala nu inseamna aglomeratie, petreceri si cumparaturi. In cazul asta, poti evada din capitala insulei pentru a te bucura de plaje mai putin populate sau sa mergi in nord, pentru a explora lantul muntos Serra de Tramuntana, aflat in patrimoniul UNESCO.

Admirata in trecut de artisti precum Frédéric Chopin si iubita lui, George Sand, de Agatha Christie, Jorge Luis Borges sau Joan Miró, Mallorca este materializarea idealului turistic balear. Un singur sejur este prea putin pentru aceasta insula. Vei dori si sa revii iar si iar in Mallorca, pentru a te bucura din plin de tot ce ofera aceasta regina a Marii Mediterane.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.