Top

Hello Holidays

Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina armonios frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie. Un amestec de vechi si nou, insulele malteze sunt considerate a fi un muzeu in aer liber, ce te vor fermeca inca de la inceput, prin puterea lor de atractie covarsitoare.

Aflata la 90 km sud de Sicilia, la poarta Africii si a Orientului, Malta se bucura in liniste de mare, soare si ape cristaline.

Frumusetea incredibila a insulei a fost recunoscuta inca din timpuri stravechi, iar porturile naturale si piatra de culoarea mierii au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia ce au facut-o cunoscuta in intreaga lume.

Coasta cu apele sale cristaline te vor incanta cu siguranta: de la plaje mici cu nisip rosu, piscine naturale pana la pesteri subacvatice si golfuri stancoase.

Se spune ca, la prora fiecarei barcute de pescuit multicolore, cunoscute pe plan local sub numele de “luzzu”, se afla batranul ochi protector al lui Osiris.

Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa: un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a oferit Maltei denumirea de Melita, “insula de miere”, a inspirat 7000 de ani de arhitectura.

Orase, palate, biserici si fortarete au daruit Maltei unicitatea de astazi. De pe peninsula stancoasa privind spre Marele Port, Valletta se va arata inaintea-ti. Acest oras al cavalerilor nu permite nimanui sa-l cuprinda dintr-o privire. Trebuie sa explorezi pentru a descoperi fiecare coltisor, fiecare peisaj, fiecare gura de aer proaspat.

Vechea capitala a insulei, Mdina este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa.

Daca-i vei intreba pe cei care au vizitat deja Malta ce i-a impresionat cel mai mult, iti vor raspunde fara ezitare: “locuitorii”. Plini de viata, ospitalieri si inimosi, tipic mediteraneeni, maltezii au un mod unic de a-ti ura “Bun-venit”.

Iar asta este unul dintre motivele pentru care iti vei dori sa revii aici, atunci cand vei avea ocazia.

Iata cateva curiozitati:

☀ In trecut, Malta a fost numita “Melita” de catre grecii si romanii antici, ceea ce inseamna “insula de miere”

☀ Malta a fost ocupata de Cavalerii Sfantului Ioan intre 1530 si 1798

 

☀ Universitatea din Malta a fost fondata in 1592

☀ Turismul, electronicile, constructia si repararea navelor maritime sunt principalele industrii din Malta

☀ Pe intreaga insula Malta exista un singur semafor pentru circulatia rutiera, instalat in statia de autobuze de la    periferia capitalei Valetta

☀ Produsul local de patiserie numit “Pastizzi” este considerat unul dintre cele mai bune din Europa

 

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.