Top

Hello Holidays

siguranta in vacanta

Vacanța de vis pe care ai așteptat-o luni întregi și pentru care ai făcut economii semnificative poate fi ruinată dacă nu ții cont de câteva reguli de siguranță.

Înainte de plecare

Dacă vrei să iei cu tine în vacanță obiecte de valoare (cum ar fi bijuterii sau un ceas scump) nu le lăsa în bagajul de cală, ci în cel de mână. Deși cazurile în care bagajul de cală este pierdut sunt rare, aceste obiecte nu ocupă mult spațiu, deci nu ai nimic de pierdut dacă le ții aproape de tine.

Același lucru este valabil și pentru câteva haine. Nu trebuie să fii paranoic și să te gândești constant la pierderea bagajului de cală, dar o pereche de pantaloni și un tricou în bagajul de mână sunt întotdeuna o idee bună. În plus, există șansa să verși ceva pe tine în avion sau în aeroport, deci ar trebui să ai la îndemână ceva de schimb.

Ajuns la destinație

Evită să porți bijuterii scumpe la vedere, acestea atrag imediat atenția hoților. Iar dacă ai bijuterii ieftine, dar care par de valoare, hoții vor presupune că ai suficienți bani și există posibilitatea să îți fie furată geanta.

Cât despre geantă, îți recomandăm să nu ții obiecte de valoare în ea, ci într-o borsetă sau un buzunar ascuns al jachetei. Ne referim nu doar la bani, ci și la telefonul mobil, camera foto compactă sau chiar acte.

Când ești la restaurant, ține întotdeauna geanta aproape de tine – de exemplu în brațe, nu pe spătarul scaunului. De asemenea, evită să ții telefonul pe masă la terase, mai ales dacă sunt aglomerate sau lângă stradă.

O altă regulă de siguranță referitoare la telefon sau camera foto este să le ții cât mai puțin la vedere. Atunci când faci poze, bagă telefonul/camera foto în buzunar sau borsetă imediat cum ai făcut poza, nu te plimba cu ele în mână până la următoarea clădire pe care vrei să o fotografiezi.

Dacă folosești Google Maps pentru a ajunge la o destinație, nu sta constant cu ochii pe hartă. Aruncă un ochi din când în când, apoi pune telefonul în buzunar, mai ales dacă zona este una aglomerată.

Ar trebui să ții cont de asta și atunci când folosești portofelul: pune restul înauntru imediat ce l-ai primit, apoi bagă portofelul înapoi, nu te plimba cu el în mână.

 

 

Citește și: Cum eviți hoții de buzunare

 

Sursă foto: Unsplash

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.