Top

Hello Holidays

Republica Dominicana

Apele turcoaz ale Marii Caraibelor, nisipul fin al plajelor, umbra palmierilor si lagune racoroase… farmecul Insulelor Caraibe este imposibil de rezistat. Iar dintre toate destinatiile de vacanta din aceasta zona, Republica Dominicana este cea mai cautata si apreciata.

Trecutul tarii este unul negru: razboaie civile, dictaturi brutale si saracie. Insa, de ani buni, Republica Dominicana traieste sub democratie, avand parte de una dintre cele mai rapide cresteri economice din intreaga lume. Iar unul din motivele pentru aceasta crestere este accentul pe care autoritatile l-au pus pe exploatarea resursei cele mai importante ale tarii: frumusetea sa de neasemuit.

A doua cea mai mare insula din Caraibe, Insula Hispaniola a fost numita astfel de Cristofor Columb in 1492. Jumatatea vestica a insulei este  Republica Haiti, iar in est se afla vacanta noastra de vis. Republica Dominicana a inceput sa se remarce ca paradis turistic inca de la inceputul anilor ’70. Chiar daca plajele sale intinse sunt locuri ideale pentru vacante revigorante si practicarea sporturilor nautice, doua statiuni se remarca prin frumusete si calitatea serviciilor pe care le ofera.

Punta Cana

Punta Cana

Aflata in punctul cel mai estic la tarii, Punta Cana beneficiaza de numeroase complexe turistice care isi merita renumele. Palmierii troneaza peste plajele cu nisip alb, iar apele limpezi ale Marii Caraibelor lumineaza tarmul cu albastrul sau cunoscut si cantat. Daca vreti sa invatati sa faceti surfing, acesta este un loc bun de inceput.

Neaparat, vizitati laguna Hoyo Azul si faceti o baie in apele sale invioratoare. Daca sunteti mai putin aventurosi, puteti vizita linistitul sat pescaresc El Macao din nordul statiunii sau puteti invatata sa jucati golf pe unul din numeroasele terenuri, considerate printre cele mai bune din lume.

Dupa multi, Punta Cana este un loc ce iti ofera un prilej continuu de uimire si relaxare, dar unde plictiseala nu exista.

La Romana

La Romana

La fel ca Punto Cana, La Romana ofera o portie sanatoasa de lux caraibean. In pauzele de plaja si de baie, puteti vizita Altos de Chavon. Chiar daca a fost construit in secolul XX, micul sat este o reconstiturire perfecta a unei asezari mediteraneene europene de secol XVI.

Aici puteti vizita Muzeul Regional de Arheologie, biserica Sfantul Stanislav sau puteti admira si cumpara numeroase obiecte artizanale. Daca sunteti norocosi, poate prindeti un concert in amfiteatrul oraselului, care, in trecut, a gazduit nume precum Frank Sinatara, Santana, Heart, Julio Iglesias sau Pet Shop Boys. Daca nu, va puteti petrece noptile in clubul Genesis.

Terenurile de golf nu lipsesc din La Romana; cel mai renumit dintre ele se numeste Teeth of the Dog (Dintii Cainelui) si ofera o spectaculoasa priveliste asupra marii.

O insula plina de istorie

Catedrala Santa Maria la Menor

Istoria Republicii Dominicane nu se rezuma doar la regimul brutal al dictatorului Rafael Trujillo. Merita sa dedicati macar o zi din sejurul dumneavoatra vizitarii capitalei Santo Domingo. Orasul a fost fondat in 1496 de catre Bartolomeu Columb, reprezentand cea mai veche colonie construita de spanioli in Lumea Noua.

Martor al vremurilor de mult apuse este Ciudad Colonial, centrul istoric al orasului, inclus in patrimoniul UNESCO. Aici puteti vizita muzeul din vechiul palat Alcazar de Colon, castelul Fortaleza Ozama si Santa Maria la Menor, cea mai veche catedrala crestina din cele doua Americi. Inainte sa plecati, luati masa intr-unul din restaurantele din zona si incercati bucataria dominicana, bogata in carnuri (tocanita locala sancocho ar trebui sa contina sapte feluri de carne), condimente exotice si deserturi aromate.

Republica Dominicana le are pe toate, fie ca aveti nevoie de relaxare, sport, distractie intensa sau cultura si istorie. Fiind considerata o destinatie de top in toata lumea, tara va ofera tot ce asteptati de la o vacanta exotica si mult mai mult de atat.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.