Revelion de poveste la Paralia Katerini

Revelion de poveste la Paralia Katerini

15.11.2015 @ 04:11 PM

Ce poate fi mai frumos decat sa incepi anul in Casa Zeilor? Legendarul Munte Olimp este locul unde atotputernicul Zeus isi avea tronul si salasluia alaturi de sotia sa Hera, impreuna cu copiii lor, Apollo, Artemis, Ares, Aphrodite, Athena, Hermes and Hephaestus. Propunerea noastra este ca in prima zi a anului 2017 sa exploram impreuna lumea legendelor.

834456

Pornim la drum pe 30 decembrie, sarbatorim trecerea in noul an la Paralia Katerini, iar pe 1 ianuarie vizitam Litochoro, pitorescul „oras de piatra”, in varsta de peste 600 de ani. Stradutele pietruite, foarte inguste, serpuiesc printre case cu arhitectura traditionala, pline de suflet si culoare, pe care nu te mai saturi sa le privesti si sa le fotografiezi. Cand vrei sa iti tragi sufletul te poti opri la fantana de langa biserica Agioi Apostoloi, unde te improspatezi cu apele revigorante venite de pe muntele Olimp.

LITO2

La intoarcere spre Paralia Katerini facem o oprire la Manastirea Sf. Efrem Sirul, care adaposteste moastele sfantului, despre care v-am povestit mai multe in acest articol.

Nicio excursie in acasta zona nu este completa fara o vizita la spectaculoasele manastiri de la Meteora. Construite pe varfuri de piatra, aproape de cer, par sa te duca mai aproape de divinitate, prin linistea vazduhului. Este unul dintre acele locuri care te face sa te intrebi daca asemenea minune chiar poate fi construita de mana omului.

Distractie, peisaje de o frumusete miraculoasa, povesti nemuritoare, manastiri atinse de ingeri – va invitam sa le descoperim impreuna la inceput de an.