Top

Hello Holidays

curiozitati despre belgia

Înainte de a pleca într-o vacanță ne place să aflăm cât mai multe informații interesante despre destinația pe care urmează să o vizităm. Dacă plănuiești să mergi în Belgia anul acesta, iată câteva curiozități despre această țară.

Dacă îți plac castelele, vei fi încântat să afli că în Belgia există cele mai multe castele pe metru pătrat din lume.

Îți place să guști băuturi noi? Aici sunt fabricate peste 800 de tipuri de bere, deci vei avea ce să testezi!

În Belgia găsești cea mai lungă linie de tramvai din lume, care are 68 de km lungime.

În cazul în care ai o slăbiciune pentru ciocolată, ar trebui să te grăbești atunci când ajungi în aeroportul Bruxelles… cel puțin dacă nu vrei să îți cheltui toți banii aici! Acesta este locul unde se vinde cea mai mare cantitate de ciocolată din întreaga lume.

Va fi greu să eviți și cartofii prăjiți. Aceștia au fost inventați în Belgia, motiv pentru care vei trece des pe lângă o „friterie” de unde îi poți cumpăra.

În Belgia există peste 2000 km de canale navigabile, iar 1500 km dintre acestea sunt utilizate constant.

Belgia a avut o contribuție importantă în artă. Cei mai cunoscuți artiști au fost Jan van Eyck, Peter Breughel, Paul Delvaux (pictori), Victor Horta (arhitect și designer), Henri Vieuxtemps, Adolphe Sax, César Franck (muzicieni), Emile Verhaeren (poet), Hendrik Conscience, Georges Simenon (scriitori).

Adolphe Sax a fost inventatorul saxofonului. Este înmormântat la cimitirul Montmartre din Paris.

Primul zgârie-nori din Europa a fost construit în 1928 la Antwerp și se numește Torengebouw.

Deși este o țară destul de mică, Belgia are trei limbi naționale: olandeza, franceza și germana.

Tu știai aceste lucruri despre Belgia?

 

Citește și: Ce să nu ratezi în Berlin 

Citește și: Ce destinație ți se potrivește în funcție de zodie? 

 

Sursă foto: Pixabay

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.