Top

Hello Holidays

Preferata multor turisti ca destinatie de vacanta, celebra pentru plajele sale si pentru aromele Orientului, Turcia ramane o tara cu un farmec aparte, unde se imbina lumi diferite.

Un taram exotic, primitor si cald pentru milioanele de turisti care-i calca pragul, Turcia ascunde si cateva secrete care-i lasa mereu surprinsi pe vizitatori.

Regasesti mai jos doar cateva dintre ele:

 

1. Unul dintre simbolurile Istanbulului este Grand Bazaar ce are 64 de strazi, 4000 de magazine si aproximativ  25 000 de angajati

20135942

2. Lalele au fost aduse in Europa de catre otomani in secolul 16

page_osmanli39nin-sevgilisi-lalenin-serguzesti_506731853

3. Turcia are un litoral al Marii Negre de 1650 km, echivalent cu distanta dintre Paris si Berlin

10916325

4. In 1503, Leonardo da Vinci planuia sa construiasca in Istanbul un pod peste stramtoarea Bosfor. Nu a reusit insa la acel moment

dsc00114

5. Pana in anul 1934 in Turcia nu exista numele de familie

239bb17e5f_normal

6. Cel mai lung cuvant in limba turca este compus din 70 de litere: “muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine”

image

7. Turcii beau in medie 10 ceaiuri pe zi

turkish_tea_1

8. In alfabetul turcesc nu exista literele “q, w, x”

image-1

9. Sfantul Nicolae sau “Mos Nicolae” s-a nascut in Turcia

1787saintnichol_00000001077

10. Istanbul a fost capitala a 3 mari imperii din lume: Imperiul Roman, Imperiul Otoman, Impreriul Bizantin

istanbul_b

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.