Top

Hello Holidays

Iti prezentam in continuare preparatele si bauturile aflate in topul celor indragostiti de bucataria greceasca. Mai simple sau mai complexe, cu denumiri mai usor sau mai dificil de pronuntat, dar la fel de gustoase, mancarea greceasca a fermecat o lume intreaga. Cum? Iata mai jos.

Taramasalata (salata de icre)

Toata lumea stie de gustosul tzatziki, dar mai putini au incercat taramasalata – salata de icre. Amestec cremos de icre cu cartofi sau paine, aceasta salata merge perfect cu un strop de ulei de masline si putina zeama de lamaie.

Miere si baclava

Grecii iubesc dulciurile, cel mai des preparate din amestecuri de miere, ulei de masline si foietaje. Baclavaua clasica este facuta din miere, foietaj si nuci pisate.

Supa de pui Avgolemono

Aflata in meniul oricarui restaurant, supa de pui este intregita dupa ce se adauga ou si lamaie. Te sfatuim sa incerci acest prdus traditional, va deveni preferatul familiei.

Spanakopita

Grecii ar transforma aproape orice, mai ales verdeturile, intr-o placinta sau pita umpluta. Placinta cu spanac este foarte populara, incat o gasesti in majoritatea magazinelor, ca produs semipreparat.

Ouzo, bineinteles

Pote cea mai cunoscuta bautura alcoolica a Greciei, ouzo este unic si memorabil pentru oricine a vizitat taramurile elene. Cu nenumarate arome, este preferabil sa o incerci la o ouzerie.

Retsina

Cu siguranta o bautura unica, cu un gust dobandit in timp. „Retsina” inseamna „rasina”, iar bautura a luat acest nume deoarece rasina de pin este folosita pentru a da aroma specifica bauturii.

Raki

Asemanator bauturii traditionale romanesti la care, de altfel, te si duce cu gandul, raki este o bautura spirtoasa foarte puternic alcoolizata cu provenienta cretana. Doar un paharel de raki si ai senzatia ca iti ia foc gatul.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.