Top

Hello Holidays

Uneori parcă dorim să fugim de plajele aglomerate, de soare fierbinte și de nisip, oricât ar fi el de fin. Deși, ca toată lumea, avem nevoie de vacanțe pentru a ne încărca bateriile, preferăm să fim aproape de natură, unde putem respira aerul curat care ne scapă de căldura sufocantă a orașelor sau a stațiuniilor pline de pe litoral. Altfel spus, avem nevoie de o vacanță la munte.

Europa este plină de astfel de stațiuni montane renumite, bune pentru drumeții, sporturi sau pur și simplu pentru priveliști amețitoare. Așa că misiunea de a alege doar câteva recomandări pentru vacanța de munte n-a fost tocmai ușoară.

Innsbruck, Austria

Innsbruck

Capitala statului federal Tirol se află de mult timp în topul iubitorilor de munte. Innsbruck este un oraș faimos pentru posibilitatea practicării sporturilor – aici au fost organizate două Jocuri Olimpice de Iarnă. În același timp, orașul al cărui nume înseamnă „podul peste Inn” are o istorie bogată și numeroase atracții culturale.

Puteți vizita vechi palate habsburgice precum Ambras sau Hofburg sau să faceți câteva plimbări prin centrul istoric. Pentru a vă bucura de lanțul din nord al Munților Alpi (Nordkette), vă stau la dispoziție numeroase telecabine.

Zermatt, Elveția

Zermatt

Da, știm că Elveția nu e cea mai accesibilă țară din punct de vedere financiar, dar frumusețea munților săi este renumită în lumea întreagă, iar despre calitatea serviciilor nu trebuie să vă faceți griji. Popularitatea orășelului Zermatt se datorează vârfului Matterhorn. Aflat la granița dintre Elveția și Italia, Matterhorn atinge 4.478 metri în înălțime.

Zermatt a devenit astfel o destinație favorită a schiorilor și alpiniștilor. Iubitorii de munte care nu împărtășesc aceeași pasiune pentru adrenalină pot să se bucure de peisaj, drumeții și să urce pe munte cu telecabina.

Canazei, Italia

Canazei

În nordul Italiei se află provincia Trentino, renumită pentru peisajele sale montane. Aici se află Dolomiții, celebrul lanț muntos aflat în patrimoniul mondial UNESCO. În Dolimiți le aveți pe toate: lacuri, ghețare, posibilități de drumeții și nenumărate piste de schi.

Deși este un sat cu doar 2.000 de locuitori, Canazei este cunoscut la nivel global de schiori. Aici vă puteți caza în cabane de munte confortabile, în timp ce gastronomia locală este absolut încântătoare.

Bled, Slovenia

Bled

În nord-vestul Sloveniei se află orașul Bled, una dintre cele mai populare destinații turistice ale țării. Aici, Alpii Iulienii înconjoară Lacul Bled, creând un peisaj de o frumusețe ireală. Astfel puteți petrece una dintre cele mai încântătoare vacanțe la munte, bucurându-vă de drumeții lungi în jurul lacului.

Puteți vizita vechiul Castel Bled, dar și gusta din prăjiturile locale. Se spune că în Bled se face cel mai bun cremșnit din lume.

Olden, Norvegia

Olden

Probabil nu mulți dintre cititorii noștri se gândesc, „hmm, ce-ar fi să mergem la munte… în Norvegia?”. Totuși, dacă aveți ocazia să vizitați această superbă țară a fiordurilor, încercați să ajungeți și în Olden.

Orașul este un centru turistic important datorită locației sale la malul lui Nordfjorden, al șaselea cel mai mare fiord al Norvegiei. Numeroase vaporașe vă pot duce în croaziere spectaculoase. Dacă vreți să porniți într-o drumeție, cea mai bună opțiune este să vă îndreptați spre ghețarul Briksdalsbreen, aflat în Parcul Național Jostedalsbreen.

Chamonix, Franța

Chamonix

Nu puteam să încheiem lista noastră fără a prezenta și o destinație din Franța, cu al său masiv Mont Blanc – cel mai înalt vârf al Munților Alpi, la 4.808 metri. În 1924, în comuna Chamonix au fost organizate primele Jocuri Olimpice de Iarnă și nu-i de mirare că orașul a rămas o locație extrem de populară pentru schiori.

Fiind o stațiune atât de veche, opțiunile de cazare variază de la hoteluri de lux la cabane rustice. Satul conține câteva obiective turistice interesante, dar este un punct de pornire către atât de multe destinații, încât și cei mai mari iubitori de munte se vor simți copleșiți. Amintim doar posibilitatea de a vizita ghețari precum Mer de Glace sau Glacier des Bossons, dar și urcatul cu telecabina în vârful muntelui Aiguille du Midi pentru una dintre cele mai înfricoșătoare și frumoaste priveliști montane din toată Europa.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.