Top

Hello Holidays

Fortareata antica Mycene

Mycenae_Citadel01_full

A fost ridicata in jurul anilor 1600 i. Hr, in nord estul Peloponezului. Mycene este plin de legende mitologice despre Hercule, Razboiul Troian si regele Agamemnon, fiind decorul uneia dintre cele mai mari iubiri din istorie: cea dintre Elena si Paris. Tot legendele spun ca Perseus a pus bazele cetatii cu ajutorul ciclopilor, uriasii cu un ochi. Iar daca veti merge acolo, veti vedea ca vestigiile par aruncate la intamplare de giganti neindemanatici.  Locuitorii cetatii au detinut suprematia asupra regiunii, Cretei si tuturor insulelor din Marea Egee, intre 1600 i. Hr si 1500 i.Hr – perioada a mai fost denumita si drept “perioada miceniana”.

Epidaurus

unnamed

Intr-o mica vale a Peloponezului, templul lui Asclepios, zeul medicinei, a aparut dintr-un cult mai timpuriu al lui Apollo.

Asclepionul era un mare centru sacru de vindecare cunoscut in intreaga lume antica, unde pacientii veneau si vorbeau cu preotii sanctuarului care le prescriau diverse tratamente (mici interventii chirurgicale, tratamente balneare sau gimnastica). Teatrul antic din Epidavros este celebru pentru acustica sa aproape perfecta. In antichitate 15.000 de spectatori puteau auzi perfect, indiferent de locul in care erau asezati, ceea ce se intampla pe scena.

Nafplio

cd420b7739695d1acb9b4c324d20abda

Unul dintre cele mai frumoase orase din Peloponezul de est, dar si unul dintre cele mai romantice orase din Grecia, Nafplio a fost prima capitala a Greciei moderne. Legenda spune ca orasul a fost fondat de Nafplios, fiul lui Poseidon si al Anymonei, fiica Danaidei.

Cel mai vechi castel din Nafplio este fortareata Akronafplia, care se afla in partea veche a orasului. Cele mai cunoscute fortarete ale orasului sunt Bourtzi si Palamidi, ultima dintre ele fiind ridicata la 261 m deasura nivelului marii. Ca sa ajungeti la Palamidi, trebuie sa urcati 999 de trepte sapate in piatra. Orasul vechi este bine conservat, cladirile sale vechi amintind de dominatia venetiana. Pe langa arhitectura deosebita, cadrul natural este unul foarte bogat, flori parfumate inunda orasul, iar muntii inalti il imprejmuiesc. Puteti vizita Muzeul de Arheologie, gazduit de o cladire in stil neoclasic, Muzeul Ouzo, Muzeul Folcloric Peloponez, Vouleftikon – primul parlament grec, bisericile Sfantul Spiridon, Sfantul Nicolae si Sfantul Gheorghe. Dupa un program incarcat de vizite va puteti relaxa la una dintre numeroasele taverne pline de voie buna si veselie.

Olympia

Lighting Ceremony of the Olympic Flame

In Peloponezul de vest, in „Valea Zeilor”, se afla cel mai cunoscut sanctuar antic: Olympia -locul de desfasurare a celebrelor Jocuri Olimpice, abolite in secolul IV e.n de catre imparatul crestin Teodosie. In orasul antic se afla si statuia lui Zeus, una dintre minunile lumii antice, statuie realizata de catre celebrul artist Phidias, din aur si fildes. Aceasta se afla in templul lui Zeus. In secolul al XIX-lea au fost descoperite si statuia lui Hermes, dar si stadionul, unde se desfasurau intrecerile.

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.