Top

Hello Holidays

 

Una dintre insulele mici ale Greciei, cu plaje de vis, o capitala sofisticata si usor de accesat (este legata de continent printr-un pod), Lefkada este una dintre cele mai putin comerciale insule elene. Aflata in inima apelor turcoaz ale Marii Ionice, managaiata de un climat mediteraneean, Lefkada si-a castigat pe buna dreptate numele de „Caraibele Greciei”.

Plajele de coasta de vest sunt deosebite prin culoarea aurie si peisajul spectaculos, mai ales Porto Katsiki, Egremni si Kathisma. SI in Lefkada, ca in majoritatea insulelor grecesti, merita sa te rupi cateva ore de la plaja, ca sa vizitezi satele traditionale idilice. Cateva dintre ele sunt Sivota, Agios Nikita, Vassiliki.

In greaca, Lefkada inseamna „alb”, iar insula a primit acest nume de la albul stralucitor al stancilor de calcar. Ca orice coltisor grecesc, Lefkada are si ea o legenda a creatiei. Se spune ca Sapho, dispretuita de iubitul ei, s-a urcat pe stancile de la Capul Lefkada si s-a aruncat in mare, aflandu-si astfel sfarsitul. Pe insula, gestul a ramas in istorie sub numele de „Saltul lui Sapho” si este numit si astazi la fel, de cate ori un lcoalnic vede un parapantist facand acest salt. Desigur, in cazul actual, rezultatul actiunii este doar relaxarea.

Capitala insulei este orasul Lefkada, un amestec interesant de stradute inguste, case din lemn si piatra si un port plin de iahturi. Nidri, aflat la 15 km de capitala, este un resort foarte popular, de unde se poate porni in excursii la insula lui Onassis, Skorpios.

Ca sa descoperiti spiritul autentic al Lefkadei, va recomandam sa porniti pe drumurile care inconjoara inima si care va vor conduce de la vaile verzi pana la muntii stancosi.

Cateva obiective de vizitat

Cascadele Nidri

Manastirea Panagia Faneromeni

Cele mai frumoase plaje

Porto Katsiki

Egremni

Katsihma

Agis Ioannis

Vassiliki

Cele mai frumoase locuri

Orasul Lefkada

Satul Agios Nikitas

Satul Vassiliki

Sivota

 

"Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea." Fericitul Augustin Credem cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să aibă libertatea de a obține cât mai mult de la timpul nostru liber. Muncim un an întreg si merităm cel puțin o vacanță … de aceea, trebuie să fie perfectă! Echipa noastră de specialiști în turism lucrează neîntrerupt pentru ca turiștii noștri să se bucure fara griji de timpul petrecut în vacanță. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență, dar și cunoștinte despre destinațiile turistice prezente în ofertele noastre și despre diferite unități de cazare. Experiența acumulată în turism si în transportul intern și internațional, ne-a ajutat sa înțelegem ca diversificarea serviciilor și personalizarea acestora în funcție de fiecare categorie de client reprezintă cheia succesului în turism. Agenția Hello Holidays are plăcerea de a vă conduce în diferite destinații, mai apropiate sau mai indepartate, într-un alt mod decât ați fost obișnuiți. Avem o flotă nouă de autocare și microbuze, conducători auto cu experiență în tur intern și internațional, personal tânăr și dinamic în agenție dar și însoțitori de grup și asistență turistică pe perioada diverselor călătorii pe care le alegeți alături de noi.