Sus

Kusadasi este o  stațiune plină de viață, cu o multitudine de atracții turistice fascinante, atât pentru vizitatori, cât și pentru locuitorii ei. Fie că vrei plimbări romantice, zile leneșe sau petreceri până-n zorii zilei pe una dintre plajele sale, Kusadasi îți oferă mai mult decât te-ai fi așteptat de la o vacanță în Turcia, oricât ar fi ea de All Inclusive. Trebuie doar să știi cum să-ți petreci vacanța în Kusadasi, cum să profiți la maximum de micile bucurii turcești ale stațiunii, pe care mulți turiști le ignoră. Lucruri simple, care îți pot oferi momente memorabile. Iată câteva dintre ele:

1. Stai în port și urmărește navele de croazieră cum vin și pleacă

Savurează între timp un frappuccino în cafeneaua Starbucks din centrul comercial al orașului Scala Nuova. Senzația și peisajul sunt uimitoare. Un amestec unic între lux și simplitate, privit și trăit în deplină liniște. Dificil de descris în cuvinte.

2. Mănâncă turcește pe bune, într-un restaurant cu tradiție

Sunt mulți gurmanzi care visează să încerce aromele țării dar, într-o stațiune extrem de populară, este greu să mai întâlnești tradiție pură. Oprește-te în unul dintre restaurantele turcești Bul Bul, Avlu sau Alo24, unde chiar ești servit cu mâncare locală, bună și la prețuri adecvate unui buget mediu.

3. Petrece o zi pe una dintre plajele din Kusadasi

Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach (plaja cu nisip argintiu) sau Love Beach (Plaja Îndrăgostiților). Pe lângă o atmosfera aparte, fiecare dintre ele îți oferă diferite activități pentru o zi perfectă de relaxare.

4. Ia-ți un Efes și savurează-l pe terasa Dejazar Wine Bar

Dacă nu-ți place berea, ia-ți un pahar de vin și lasă-te cuprins de peisajul de pe terasa fabuloasă de pe acoperișul lui Dejazar. Este locul perfect pentru un final de zi, în care să privești un apus frumos spre portul Kusadasi.

5. Mergi pe insula Pigeon și vizitează-i muzeul

Insula Pigeon, cunoscută și sub denumirea de „Bird Island”, este simbolul orașului Kusadasi. Vizitează muzeul din interiorul vechiului castel bizantin sau, pur și simplu, ia un loc și bucură-te de vederea panoramică a Kusadasi.

6. Optează pentru Jeep safari și explorează zonele învecinate din Kusadasi

Petrece-ți ziua prin munții din Parcul Național sau pe dealurile din spatele orașului Sirince într-o excursie de jeep safari. Va fi o zi distractivă, murdară, cu întreceri permanente între jeep-uri.Masa de prânz este, de obicei, inclusă.

7. O zi plină la Adaland sau Aqua Fantasy

Adaland și Aqua Fantasy sunt cele două parcuri principale din Kusadasi. Avântă-te spre adrenalină încercând Black Thunder și Kamikaze, alătură-te dansului de ploaie sau fii leneș și plutește în jurul celebrului Lazy River pe un inel de cauciuc. Va fi o zi de neuitat.

8. Vizitează orașul Selcuk

Este mic, se află la 20 de minute de Kusadasi și este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Turcia, datorită apropierii sale de Efes. Există și alte locuri de interes în Selcuk, inclusiv Castelul, Bazilica Sf. Ioan și moscheea Isa Bey. Ajuns aici, trebuie să încerci celebrul (și foarte deliciosul) “çöp” (bucăți mici de miel și grăsime la grătar) în unul dintre numeroasele restaurante.

9. Sâmbătă dimineața mergi la Selcuk Market

Ține din zori până-n seară. Un Dolmus (microbus) pleacă din Kusadasi spre Selcuk în mod regulat și costă aproximativ 8 lire pe persoană dus-întors. Este o piață de chilipiruri, cu multe tarabe și multă atmosferă turcească cu negoț din plin. Este locul perfect să socializezi și să-ți antrenezi capacitatea de negociator. Nu te întrista dacă nu îți iese foarte bine, ci bucură-te socializare, de antrenament 😊. Se știe că turcii sunt as lcând vine vorba de negoț.

10. Vizitează vechiul sat grecesc Sirince

Situat la 30 km de Kusadasi, acest sat pitoresc, cu cafenele mici și case cu priveliști magnifice asupra câmpurilor, livezilor, podgoriilor și plantațiilor de măslini, te va fascina. Mănâncă aici clătitele tradiționale turcești cunoscute ca “gozleme”. Le găsești negreșit în una dintre numeroasele cafenele. De asemenea, încearcă vinurile din fructe devenite faimoase în Europa. Ia dolmusul la Selcuk și apoi la Sirince din stația de autobuz din Selcuk.

11. Safari de cai și echitație pe plajă/în apă

Dacă iubești caii și adori echitația, atunci asta este opționala perfectă pentru tine. În cadrul excursiei , traversezi păduri și munți până ajungi la plaja rurală din Pamucak, unde poți înota cu caii și poți merge în galop de-a lungul plajei cu nisip. Așa ca-n filme.

12. Excursie de o zi la Izmir

Izmir este al treilea cel mai mare oraș al Turciei, aflat la 85 km de Kusadasi. Un oraș care se mândrește cu promenade cu palmieri, baruri, restaurante, cafenele și magazine. Feriboturile vechi sunt cea mai bună modalitate de a călători în jurul orașului. În lunile iunie / iulie, Izmir găzduiește un Festival internațional de artă, iar în august / septembrie se organizează un târg internațional în districtul Alsancak.

13. Vizitează Parcul Național pentru plajele curate și apele limpezi

Parcul Național frumos conservat, cunoscut în turcă ca Millipark, se află la 30 km sud de Kusadasi, spre Guzelcamli. Pentru drumeții montane sau relaxare pe plajă, parcul este o mică bucată de paradis. Este un loc minunat pentru snorkelling sau pentru câteva ore de picnic pe una din cele patru plaje principale.

14. Baie în Peștera lui Zeus

Peștera secretă și mistică a lui Zeus stă parcă ascunsă de copaci și flori, înainte de intrarea în Parcul Național Ea este una dintre ultimele opriri ale unei excursii de jeep safari. Este populară pentru apa minerală limpede și adâncă din interiorul peșterii. De ce să nu profiți de câteva minute de înot. Apa este foarte rece în timpul verii. O poți considera o gură de aer în zilele toride.

15. Vizitează una dintre piețele din Kusadasi

În Kusadasi sunt organizate 3 piețe: lunea, miercurea și vinerea. Piața de miercuri, însă, este cea mai populară, cu standuri pline de condimente, suveniruri, genți, blugi și alte veșminte. Este cunoscută drept piața de îmbrăcăminte și textile. Este foarte aglomerată, agitată și, totodată, plină de suflu. Vei găsi aici cele mai recente produse originale și contrafăcute, cu etichete ale unor mari case de modă.

16. Shopping până la epuizare

Da, fă shopping până când simți că te ustură tălpile de mers. Kusadasi este un paradis pentru cumpărători. Există numeroase magazine turistice care vând suveniruri, bijuterii, covoare și piele, precum și piețe și centre comerciale. Găsești numeroase produse contrafăcute cu etichete Dolce & Gabbana, Louis Vuitton și Calvin Klein. Blugii, gențile de mână, ochelarii de soare, curelele și ceasurile sunt în topul cererilor. Fii atent înainte de a da banii. Analizează bine piața și negociază dacă vezi că produsele nu au etichete cu preț. Nu te grăbi să o iei pe prima doar pentru că pare ieftină.

17. Și o zi de relaxare totală: Băile termale Davutlar

Oferă-ți o zi relaxantă în una din stațiunile balneare Davutlars – Natur Med Hotel și Radon Thermal. Apele din Natur Med au un conținut mineral de 5 grame pe litru și o temperatură de 41ºC, iar cele din Radon Thermal au un conținut mineral de peste 6 grame pe litru și o temperatură de 42ºC. Având atât de multe minerale naturale – băile termice din Turcia sunt considerate minuni ale naturii, oferind proprietăți vindecătoare și efecte terapeutice. Meriți și tu o zi de relaxare aici. Ba chiar te sfătuim să-ți închei astfel vacanța în Kusadasi. Îți garantăm că vei tot reveni.