Sus

Octombrie este luna culorilor, în care să pornești în circuite cu autocarul. O perioadă neobișnuită pentru planificarea unei călătorii, dar octombrie are farmecul său. Este luna în care peisajele devin multicolore, iar zonele naturale sunt printre cele mai căutate destinații de vacanță. În fine, asta dacă nu cumva ești un romantic incurabil, fascinat de orașele istorice ale Europei… Multe locuri pe care le vei vizita în octombrie sunt încă acoperite în culorile toamnei și, în funcție de locul în care te afli, poți avea parte de vreme destul de caldă. Prețurile vacanțelor tind să fie mai mici decât în plin sezon de vară sau în perioada sărbătorilor de iarnă. Deci, unde e bine să mergem în octombrie? 

Primul gând: în cât mai multe circuite cu autocarul. Da, este sezonul lor, al traseelor cu autocarul în destinații populare ale Europei și ale României. Pornind de aici, ai sute de posibilități. Poți opta pentru circuite de-o zi, pentru circuite de o săptămână sau, de ce nu, circuite de 11 sau 15 zile. În această perioadă a anului, traseele, vremea, atracțiile și plăcerea de a călătorii atinge cote maxime. Unde mai pui că și prețurile sunt destul de mici. Așadar, aruncă o privire și hotărăște-te din timp, pentru a beneficia de cele mai bune locuri. Nu ești sigurul care vrea să călătorească în circuite de toamnă…

Circuite în România

Imaginează-ți Brașov în culorile toamnei. Sau Hunedoara. Sau, și mai bine, Delta Dunării… Fie că îți alegi un circuit de o zi sau unul de trei sau patru zile în România, frumusețea, aerul curat și relaxarea sunt garantate. Vizitezi locuri în care, poate, ai mai fost, dar care îți aduc bucuria frumuseții tărâmului neaoș. Frumusețea lucrurilor simple cu care România se mândrește în Europa. Iar bucuria este și mai mare când faci parte dintr-un grup de minimum 40 de persoane, în care îți găsești prieteni cu care să socializezi. Aceste mici detalii fac diferența dintre un sejur și un circuit în mijloc de toamnă. Dacă nu ai fost în unul, experimentează. Vei fi surprins să descoperi plăcerea unei astfel de vacanțe.

Circuite în Bulgaria

O zi în Capitala Țarilor. O zi în care să vizitezi cetatea Tsarevets, să descoperi centrul vechi al orașului, înțesat de biserici medievale, ateliere meșteșugărești, magazine de suveniruri și de antichități. Este escapada perfectă de toamnă, în care să pășești spre o altă tradiție, spre o altă cultură, redată prin detalii. Tot aici descoperi și Arbanassi, renumitul sat turistic tradițional bulgăresc, aflat pe un platou la patru kilometri de orașul Veliko Tarnovo. Un sat cu numeroase biserici și case din piatră, care îi oferă un aspect pitoresc și un aer antic fascinant. Merită vizitat.

Pelerinaj în Grecia

Mulți ne gândim la Grecia doar ca la o destinației de plajă, mare și soare. Ce-i drept, este spectaculoasă tocmai pentru ele. Însă, dacă privești dincolo de atracțiile naturale, descoperi minunății arhitecturale, culturale și istorice greu de găsit în alte zone din Europa. În octombrie, când vremea este mai prietenoasă, mergi într-un pelerinaj în Grecia. Încearcă și această parte, într-un circuit de câteva zile. S-ar putea să îți placă. Unul dintre cele mai populare pelerinaje din Grecia este la Sfântul Dimitrie – Ohrid și durează 5 zile în care traversezi și vizitezi, bineînțeles, Salonic, Biserica Sf. Dimitrie, izvoratorul de mir, Mănăstirile Sf. Efrem Sirul și Sf. Dionisie din Olimp, Biserica Sf. Paraschieva,  Meteora, OHRID, Ierusalimul Balcanilor și Skopje. Descoperă întregul program aici.

Circuit în Cappadochia

Un circuit la început de octombrie, recomandat romanticilor. Formațiunile naturale din Cappadochia sunt adevărate minuni, iar peisajele la răsărit sau asfințit sunt de-a dreptul uimitoare. Probabil ai văzut fotografii cu acestea, în special cu baloanele cu aer cald, așa că nu este nevoie de o descriere detaliată. de menționat, însă, este că într-un astfel de circuit nu te oprești doar la aceste peisaje. Vizitezi orașul subteran Kaymakli, Uchisar și Nevsehir, străbați atracțiile din Goreme și Ankara și intri în “Versailles-ul Orientului” și te bucuri de relaxarea unei Croaziere pe Sena. Toate conturează un circuit de toamnă romantic. Îl găsești aici.

Circuit Istanbul

Este cea mai populară destinație de toamnă și, totodată, cel mai popular circuit de octombrie. Te miră? Dacă da, n-ar trebui. Deloc! Este vacanța în care poți vedea atracții majore precum Palatul Dolmabahce, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastră, Biserica Cisterna, Marele Bazar, Insula Buyukada și Edirne. De asemenea, te poți bucura de priveliști cu totul aparte, tocmai datorită culorilor toamnei și te poți îndeletnici cu bunătăți de sezon. Peste toate, nimic nu se compară cu relaxarea plimbării cu croaziera în jurul insulei BUYUKADA. Îți recomand. E de vis. Vezi circuitul aici.

Circuit Macedonia – Kosovo

Știai că Macedonia este casa celei mai adânci peșteri subacvatice din lume? Dar că aproximativ 40% din Kosovo (partea sud-vestică) este acoperită de pădure? Într-un circuit Macedonia – Kosovo afli toate acestea lucruri, ba chiar mai multe. Vizitezi Peștera de Marmură, cu o lungime de 1260 metri, Mănăstirea Gracanica aflată pe Lista monumentelor UNESCO. Ajungi în Pristina, unde vezi Muzeul Etnografic, Moscheea Fatih, străbați Piața Skanderberg, zărești Biblioteca Națională – o îmbinare între stilul bizantin și cel islamic și multe alte atracții pe care nu le-ai putea admira într-o vacanță pe cont propriu. Vezi toate detaliile programului și decide în ce circuit de toamnă pornești anul acesta.