Sus

Pentru că ești în Grecia. Pentru că te înconjori de tradiții și pentru că ai o mulțime de atracții pe care să le traversezi. Vacanța de Paște înseamnă mai mult decât mese grecești îmbelșugate, briză mediterană și dansuri populare. Înseamnă zile întregi de socializare, relaxare și plimbări printre bogății naturale, istorice și culturale memorabile. Asta este Grecia, iar Insula Evia este a doua cea mai mare insulă a sa. Este una dintre cele mai apropiate insule de Atena și, întrucât este atât de vastă, ai putea petrece câteva săptămâni aici fără a-i descoperi măcar jumătate dintre atracții.

Insula are o istorie bogată care datează din Grecia Antică, fiind menționată de-a lungul timpul sub diferite denumiri, precum Makris și Doliche. Astăzi este Evia. Iar unul dintre lucrurile care o fac atât de unică este peisajul său. De ce o vacanță de Paște pe Insula Evia? Pentru că este perioada perfectă în care frumusețea naturii se împletește armonios cu tradițiile localnicilor. Cât despre atracții, iată ce te poate impresiona:

Izvoarele și stațiunile minerale

Izvoarele calde au proprietăți de a vindeca diverse afecțiuni. Cea mai frumoasă zonă pentru izvoarele sale termale este Edipsos, din nordul insulei. Există mai mult de 80 de izvoare termale unde temperatura variază între 28 ° C și 80 ° C. Și, conform rapoartele medicilor specialiști, izvoarele termale și Edipsos și Yialtra sunt ideale pentru afecțiuni precum artroză, reumatism, spondilită, lumbago, sciatică, anchiloză, migrene, boli ginecologice cronice, angiopatie. Stațiunea are aproximativ 5.500 de locuitori, dar o capacitate de cazare mult mai mare de cazare.

Pădurea pietrificată și Muzeul Vertebratelor din Kerassia

Pădurea pietrificată de Cireși se află în nordul insulei Evia și este un monument natural unic al moștenirii geologice. Fermele conțin ciorchine de copaci pietrificate, precum și bucăți de bușteni pietrificați. Legendele spun că pădurea are între 10-25 de milioane de ani. Crearea Pădurii pietrificate este asociată cu o activitate vulcanică intensă, produsă în zonă cu aproximativ 10-25 de milioane de ani.

Muzeul mamiferelor petrificate din Kerasia

Inaugurat în septembrie 2006, Muzeul mamiferelor petrificate din Kerasia este casa bogăției paleontologice a zonei înconjurătoare. În timpul săpăturilor au fost găsite mamifere petrificate, care au trăit în Evia acum mai bine de șase milioane de ani. Aceste descoperiri, sunt expuse publicului pentru prima dată, într-un mod unic.

Casa Dragonului Karystia

Aceste clădiri din piatră sunt cele mai cunoscute monumente ale insulei Evia de astăzi. Vei admira construcții masive, cu plăci imense de calcar cenușiu și șist, care formează în vârf un acoperiș în formă de piramidă. Găsești în Karystia 23 de structuri megalitice antice, descoperite în zonele muntoase din jurul Styra. Cel mai bine păstrat exemplu este Casa Dragonului din vârful Muntelui Oche. S-a presupus că acestea erau templele dedicate zeilor antici Hercules și Hera.

Lăcașuri de cult

Evia găzduiește 16 mănăstiri, monumente ale ortodoxiei grecești, ce reprezintă o parte integrantă a moștenirii naționale. Aici, la Biserica Sfântul Ioan Rusul, se organizează anual unui dintre cele mai importante pelerinaje. Moaștele Sfântului Ioan Rusul se regăsesc aici și mii de turiști vin să se închine lor, în special în data de 27 mai. Rezervă-ți un circuit și descoperă atmosfera caldă a zonei, alături de credința insuflată de localnici.  

Situl arheologic și muzeul din Eretria

Eretria este “poarta” insulei, un oraș de coastă din Evia, iar muzeul, din vecinătatea sitului arheologic din Eretria, găzduiește artefacte descoperite din diferite zone ale insulei.  Multe artefacte găsite în Eretria sunt expuse în cadrul Muzeului  Național Arheologic din Atena și în Muzeul Luvru din Paris. Expoziția permanentă a Muzeului Arheologic din Eretria este funcțională în forma sa actuală din 1991. Găzduiește descoperiri din zona care înconjoară Eretria, care acoperă perioadele de la epoca bronzului timpuriu până la perioada romană. Este format din module tematice arheologice de mari dimensiuni, precum ceramică, sculptură, confecții din aur și argint și armament.  Cele mai cunoscute exponate sunt micuțul centaur de lut de la înmormântarea de la Leukantios, cea mai cunoscută reprezentare a acestei fiare mitice; calul de cupru clipește din nordul Siriei (secolul al IX-lea î.Hr.) și grupul sculptat al lui Teseu cu Amazon, Antiope, din frontonul vestic al templului arhaic târziu al lui Apollo Daphnephoros, în Eretria.

Vacanța de Paște pe Insula Evia este ideală pentru a vizita aceste atracții. Insula este liniștită, ferită de zarva turistică, perioada fiind extrem de prielnică pentru plimbări în aer liber cu familia și răsfăț cu bucate tradiționale, rar întâlnite. Așa că îți recomandăm cu încredere o vacanță de Paște pe Insula Evia, a cărei ofertă o găsești aici.