Sus

Chiar dacă alegi o vacanță all inclusive, când mergi cu copiii la mare, trebuie să te aștepți la costuri suplimentare. Dacă ai copil, știi. N-ai cum să-i ții toată ziua la piscină sau construind castele de nisip. Se vor plictisi, iar vacanța la mare nu va fi nicidecum reușită. Dacă alegi o vacanță în Turcia, îndreaptă-te spre hotelurile cu aquapark și garantat nu vei avea probleme. Dacă, însă, optezi pentru vacanțe în alte destinații precum litoral România, Grecia sau Bulgaria, trebuie să ai un backup în caz de plictiseală. Parcurile acvatice și excursiile cresc dramatic bugetul, în special pe cel al familiilor. Există însă zeci de jocuri și activități pe plajă, ce implică costuri reduse și îți menține sejurul în buget. Iată câteva idei (ale noastre) de economisire a bugetului pentru distracția în familie. Ai nevoie de o minimă planificare.

Înalță un zmeu

Cine nu se bucură de „aerul condiționat” de la Mama Natură într-o zi toridă de vară? Briza mării este un real răsfăț pentru trupul încins de soare, dar și pentru zborul unui zmeu. Cine nu iubește să facă asta? Îl admiri chiar și când îl înalță alții de lângă tine. Imaginează-ți bucuria copiilor în încercarea de a-l înălța ei 😊 Alege un zmeu colorat și lasă-ți imaginația să zburde, ca-n copilărie. Zmeiele de astăzi variază de la cel tradițional (cu un corp simplu și o coadă), până la zmeie performante (care fac flipuri și alte mișcări fascinante). Zmeiele cu fluturi și cozi par să atragă mai mult atracția celor din jur, așa că lansează un zmeu și țineți-vă strâns. Tu deții controlul.

Sculptură din nisip

Timpul petrecut în familie este cel mai prețios. Iar când vă lansați într-un proiect de construcție amplă a unei statui, a unui castel cu multe turnuri sau a unui munte, imaginația tuturor începe să zburde și bucuria devine molipsitoare. Fie că realizați un castel tradițional de nisip sau organizați o competiție prietenoasă, pentru a determina cine poate construi un dragon mai bun, sculpturile din nisip reprezintă o super modalitate de a petrece timp de calitate cu familia sau cu prietenii. Îl puteți băga pe tata în nisip până la gât. Este o activitate fotogenică și distractivă pentru toți. Cum sigur ai Facebook sau Istangram, inspiră-te de acolo.

Vânătoarea de scoici

Cine găsește mai multe scoici? Dar pe cele mai frumoase? Este o competiție în care orice copil se va avânta. Vânătoarea de scoici este o adevărată activitate în familie, care poate dura întreaga zi. Compar-o cu o vânătoare de comori și i-ai câștigat. Ai grijă, însă, ca la final fiecare să aibă ceva special…ca să nu se termine cu supărare. Sigur, le puteți găsi în majoritatea magazinelor local alăturate plajei… dar ele nu-ți pot aduce bucuria jocului în familie. Întreaga căutare imprimă o amintire îndrăgită, pe care cei mici și-o vor aminti cu drag la adolescență. Și, cine știe, poate chiar vor dori să o repetați atunci.

În plus, când competiția se încheie, puteți începe alta: designul de bijuterii din scoici. Alegeți-le pe cele mai ciudate ca formă, culori și modele sau pe cele cu găuri pregătite parcă pentru un colier sau brățară. Sau poți aduna cochilii pentru un anumit proiect de artă, precum rama unei fotografii sau crearea unei cutii de bijuterii, pe care să le luați acasă.

Jocuri pe plajă

MINGI GONFLABILE: știi mingile acelea din plastic subțire, în dungi colorate, pe care le umfli cu ușurință?  Impermeabile, plutitoare și ușoare, ele sunt suficient de versatile pentru joaca în apă sau pe nisip. O astfel de minge de plajă are multiple utilizări. Familiile pot avea ore de distracție jucând volei sau inventând propriul joc. Mingile de plajă au o varietate de dimensiuni, sunt ieftine și nu ocupă spațiu aproape dejoc, când sunt dezumflate.

MINI GOLF: Creează propriul teren de golf în miniatură, în nisip. Cumpără un set de mini golf de jucărie – sau folosește orice ai la îndemână – și o minge de plastic. Dacă reușești să stârnești interesul și spiritul competițional, ai reușit. Vei avea o zi memorabilă.

VOLEI PE PLAJĂ: O mulțime de stațiuni au terenuri de volei pe plajă. Multe însă sunt ocupate sau nu sunt disponibile. Ia-ți de acasă propriul set de badminton sau de volei, ori o minge de plajă, și jucați-vă. Nimic nu e mai frumos ca țopăiala în nisip.

FRISBEE: frumos de jucat în familie – de văzut cine este mai puternic și poate arunca mai tare. Aruncă discul zburător spre mare și întreceți-vă. Valurile îl vor aduce la mal și puteți continua astfel ore întregi.

Citește o carte

Relaxarea este motivul principal pentru care mergi în vacanță. Imaginează-ți că te-ai aruncat în acel roman pe care l-ai cumpărat acum șase luni… cu soarele cald și briza răcoroasă a mării. Copiii? Ai mai sus o mulțime de jocuri în care să-i antrenezi. Astfel, singurul moment de pauză va fi când îți vei aplica din nou loțiunea de soare și îți reumpli paharul.

Pentru o planificare ușoară a vacanței, în care să te bucuri de activități cu costuri mici, asigură-te că optezi pentru oferta potrivită. Pe site-ul nostru găsești o mulțime pentru tine și familie. Le-am conceput special pentru asta 😊